Slušaj vest

Svetislav Pešić će ostati selektor reprezentacije Srbije. Posle velikih uspeha na klupi nacionalnog tima u obnovljenom mandatu imaće priliku da nastavi gde je stao. Na konferenciji za medije proslavljeni trener je dobio i pitanje koje se odnosilo na Borišu Simanića i njegov potencijalni povratak u ekipu Orlova.

Pešić je bio jasan: "Što se tiče Simanića radujemo se svi, znamo kroz šta je sve on prošao. Evo ga 22 poena, sjajne brojke. Izabrao je pravo mesto, trener mu je dao šansu, ja mu želim sve najbolje sigurno. Samo neka nastavi, on je kandidat. Sada mora da nastavi", zaključio je Pešić.

Naravno, odanost Simanića prema dresu reprezentacije nikada nije dovedena u pitanje. Dovoljno je prisetiti se izjave koju je dao: "Ne znam, mislim...Ja bih se odazvao opet. Nekad dobijem udarac i u drugi bubreg, nema veze. Znaš, nekako mi je to stvarno... Reprezentacija mi je vrh svega", rekao je Simanić u podkastu "Alesto" kod komentatora Aleksandra Stojanovića.

Kurir/Dado Đilas Boriša Simanić, povreda

Podsetimo, Simanić je na Svetskom prvenstvu u Manili doživeo udarac na terenu protiv Južnog Sudana koji je kasnije prouzrokovao komplikacije. Naime, reprezentativcu Srbije je bio odstranjen bubreg. Zbog svih okolnosti bilo je neophodno da novi igrač Igokee prođe kroz dugačak period oporavka.

Kasnije su naišle i druge vrste problema, delovalo je da je mnogo učinio za Srbiju, ali da mu se to neće vratiti. Ipak, uspeo je da na početku nove sezone pronađe klub, njegova mirna luka je sada u ekipi iz Aleksandrovca, a Boriša pruža partije kao da nikada i nije bio na dugoj pauzi.

Postao je jedan od lidera tima iz Republike Srpske, a to smo mogli i da primetimo u poslednjem duelu ABA lige protiv Crvene zvezde kad je meč završio kao najefikasniji igrač sa 12 poena i četiri skokov, uz sjajne procente u šutu za tri poena. Boriša je bio precizan četiri puta iz šest pokušaja.

Već posle petog kola regionalnog takmičenja Simanić ima prosek od 10,4 poena po meču i 3,6 skokova.

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Boriša Simanić izjava