Slušaj vest

Argentinski košarkaš Nikolas Laprovitola povredio se u porazu svoje Barselone protiv Baskonije (89:93) i po svemu sudeći deluje da će duže pauzirati. Laprovitola je na 3:32 do kraja utakmice završio na parketu i uhvatio se za desno koleno, a potom nije mogao samostalno da ustane.

Njega su član stručnog štaba i Jan Veseli izneli sa parketa, a u ponedeljak se očekuje više informacija o njegovoj povredi. Za sada, prve informacije govore da je povredio ligamente desnog kolena, ali nije još poznato koji stepen je u pitanju i koliko će dugo morati da odsustvuje. Već u završnici utakmice videlo se koliko nedostaje Barseloni jer bez njega na parketu nisu uspeli da "okrenu" rezultat.

Do tog trenutka Laprovitola je bio bez poena, ali je imao čak osam asistencija. Pogledajte trenutak kada je morao da izađe iz igre zbog povrede kolena:


Poraz od Baskonije bio je prvi za Barselonu u domaćem prvenstvu, a usledio je uprkos tome što je Džabari Parker dao 19 poena. Dvocifreni su bili i Metu sa 14, Panter i Anderson sa po 12, dok je na drugoj strani Forest prednjačio sa 19. Odličnu partiju odigrao je i Luvavu-Kabaro (19 poena), a srpski košarkaš Ognjen Jaramaz imao je četiri poena.

BONUS VIDEO:

Arena 1 Premium Željko Obradović viče na tajm-autu na Zadar - Partizan