Slušaj vest

Ne prestaje da ide oko sveta na najfascinantnija mesta Aleksandar Mitrović! Nekada jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša i deo ekipe Partizana koje je igrala Fajnal For Evrolige u Parizu sa 33 godine ima novi klub. Potpisao je za Ohod i odlazi u sveti grad Medinu u Saudijskoj Arabiji. 

Odlazak u svete gradove mu nije stran, pošto je tokom karijere nastupao u Iraku i Iranu, pa je stigao i do sadašnje Hile, grada koji se nalazi na mestu gde je nekada bio drevni Vavilon. Bio je u Nadžafu, u jednoj od najsvetijih šiitskih džamija, džamiji Imama Alija, a sada ide u Medinu. 

Prošle sezone Mitrović je igrao u Iranu gde je nastupao u MES Kermanu, u gradu u kome je rođen čuveni iranski vojskovođa Kasim Sulejmani. Osim u Partizanu na ovim prostorima je igrao za Megu, Budućnost, Metalac, Vršac, Mladost iz Zemuna, Zlatorog Laško, Borac iz Banjaluke, Rabotnički i Akademik iz Plovdiva. Ipak inostrana karijera je ono što ga izdvaja od vrlo verovatno bilo koga na svetu. Stigao je da gira u Grčkoj, Iraku, Kataru, Bahreinu, Kuvajtu, Gruziji, Tajvanu, stigao je čak do Mongolije, a igranje u Medini mu nije prvi put da nastupa u Saudijskoj Arabiji.

"Neće ni siromašniji od Srba da odu u Irak! Možda ja i jesam budala, ali neki drugi Srbin je jedini otišao u Severnu Koreju, Istočni Timor... Mi smo ovde navikli na dosta spartansko vaspitanje i tretman otkad smo bili mladi. Što u sportu, što u porodici. Ja sam zahvalan roditeljima koji su mi dali svu ljubav ovog sveta, razmazili su me u smislu pažnje i ljubavi, toga nikad nije manjkalo, ali bih dobio po nosi kad god nešto nije valjalo. Nikad nije bilo: 'Pusti ga, naš je.' Iz toga su rasli normalni ljudi", rekao je u neverovatnom velikom intervjuu za MONDO Aleksandar Mitrović. 

MONDO/Stefan Stojanović MONDO Intervju: Aleksandar Mitrović

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Mondo/Tijana Jevtić Karlik Džouns pred KK Partizan - Baskonija