Slušaj vest

Filip Petrušev se i zvanično vratio u Crvenu zvezdu i kao pozajmljen igrač Olimpijakosa do kraja sezone igraće na Malom Kalemegdanu. Prvi kontakti uspostavljeni su još letos, delovalo je da će doći do transfera i pre Olimpijskih igara, a potom se sve zakomplikovalo zbog povreda Mustafe Fala i Nikole Milutinova, da bi s druge strane povreda Džoela Bolomboja ponovo "aktivirala" transfer.

Čak je i igračev agent Miško Ražatović u utorak uveče nagovestio selidbu uz reč "napokon", da bi se posle zvaničnog objavljivanja informacije ponovo oglasio na Tviteru.

"Filip Petrušev će igrati za Crvenu zvezdu kao pozajmljen igrač do kraja sezone. Osećam potrebu da se zahvalim menadžmentu Olimpijakosa, posebno braći Angelopulos, za razumevanje igračeve želje za većom ulogom u timu i za više vremena na parketu", napisao je Ražnatović.

Petrušev je inače nakon dobrih partija na Olimpijskim igrama u Parizu imao veću ulogu u dresu Olimpijakosa, da bi posle povratka nosilaca igre - opet njegova minutaža bila smanjena. To se poklopllo i sa povredom Bolomboja, pa je zato Zvezda brzo reagovala.


"Igramo bez Džoela, a kako sam rekao prošle nedelje nismo bili na tržištu ali sada je ova povreda bila okidač. Sve vreme smo pratili tržište da bismo bili spremni za neočekivani i nažalost to neočekivano se desilo. Kao što sam rekao za nas je okidač bila Džoelova povreda i mislim da je naš menadžment pokazao sjajnu reakciju kada su počeli pregovori o Petruševu. Mogu da kažem da smo u poslednjim koracima da to završimo sa Olimpijakosom. Očekujemo da je spreman, treba mu nekoliko dana da nauči sistem, odbranu i napad , ali biće odmah u našem sistemu. Bitno je imati domaće igrače, gde god dođem pokušavam da imam najbolje igrače iz te države. Veoma sam srećan što je Filip sa nama i mislim da je on igrač koji će nam pomoći da postignemo ciljeve", rekao je Sferopulos pred meč sa Real Madridom.

Podsetimo, Petrušev je igrao na koledžu Gonzaga, ali se potom profilisao u Megi. Igrao je za Efes, sa kojim je bio šampion Evrolige 2022. godine uz vrlo malu ulogu, da bi se na košarkaški put vratio u Crvenoj zvezdi u sezoni 2022/23. To mu je bila odskočna daska da ode u NBA gde je kratko bio član Filadelfije i Sakramenta, da bi se u novembru 2023. vratio u Evroligu i potpisao za Olimpijakos.

BONUS VIDEO:

Mondo/Tijana Jevtić Janis Sferopulos