Slušaj vest

Bivši predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama priznao je da je veoma napet pratio spektakularnu utakmicu Srbija - Amerika u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu. "Orlovi" Svetislava Pešića imali su kontrolu do završnice, u kojoj je favorit ipak uspeo da preokrene i uđe u finale. Srbija je potom osvojila bronzu pobedom protiv Nemačke.

"Moram da priznam da me je Srbija iznervirala. I garantujem vam da je i trenera iznervirala", rekao je Barak Obama u jednom intervjuu košarkašu i reprezentativcu, Tajrisu Haliburtonu.

Takođe, rekao je da ga Jokić podseća na Arvidasa Sabonisa.

"Slušajte, Jokić je zver. Pametan je i efikasan kao igrač i uz to je veliki. Ima pregled igre Lerija Birda, podseća na Sabonisovog oca, Arvidasa Sabonisa, on je igrao tako. A isto tako je i veliki, krupan čovek, pa može da ugurava ljude, ima sjajne ruke, dodir... I njihovi spoljni igrači su pogađali sve vreme. Nisam mislio da ćemo izgubiti, ali sam pomislio da postoji mogućnost da izgubimo", dodao je bivši predsednik SAD.

  • "Nisam osetio tu mogućnost do treće četvrtine", uzvratio mu je košarkaš.
  • "Da, tačno, niko nije razmišljao o tome do kraja treće četvrtine, kada smo počeli da gledamo ka satu i pomislili - mogli bismo da počnemo da igramo", primetio je Obama.
  • "Da, tada sam shvatio da je to mogućnost, a onda kada je trener Ker stavio u petorku Durenta, Lebrona i Karija da počnu četvrtinu. Osetio sam se mnogo komfornije u prvih nekoliko minuta, prišli smo na osam poena", kazao je košrkaš.
  • "Bio sam malo pod stresom. I Embid je odigrao dobro. Vidite da on dobije malo dodatnog motiva kada je Jokić na drugoj strani. A on je jedan od malobrojnih igrača koji mogu da se suprotstave Jokiću. Entoni Dejvis je sjajan, ali i njega Jokić može da izgura ponekad".

Barak Obama rođen je 1961. godine na Havajima, a bavio se sportom u srednjoj školi, kada je igrao upravo košarku.

Bonus video:

Twitter/Nuggets Nikola Jokić na detektoru laži