Slušaj vest

Nekadašnji MVP NBA lige Rasel Vestbruk (35) katastrofalno je počeo epizodu u Denver Nagetsima. Sa njim na terenu ekipa je u minusu od 37 poena na dve utakmice, u koje je doživela poraze protiv Oklahome i Los Anđeles Klipersa.

Jedan neimenovani NBA skaut rekao je portalu "Hups vajr" da je vreme da se Vestbruk skloni iz tima, ali i iz košarke.

"Potrebno je da otpuste Rasa. On ne može da šutira, nemaju širinu kada je on na terenu. Timovi ga doslovno izazivaju da šutira i samo stvaraju gužvu oko Jokića na terenu. A, kada utrči pod koš, toliko 'duboko' uđe i bude van pozicije da ne može da pogodi. Rasel mopra da se povuče. Više nije dobar igrač", rekao je on.

Rasel Vestbruk stigao je u julu u Denver i očekivalo se da pomogne Denveru nakon rastanka sa nekoliko igrača šampionskog tima. Međutim, daleko je Vestbruk i od senke igrača koji je nekad bio, kada je oborio rekord u broju ostvarenih tripl-dablova (199). Ovako izgleda ta večna lista

  1. Rasel Vestbruk 199
  2. Oskar Roberst 181
  3. Medžik Džonson 138
  4. Nikola Jokić 131
  5. Lebron Džejms 113
  6. Džejson Kid 107
  7. Vilt Čemberlejn 78
  8. Luka Dončić 77
  9. Džejms Harden 77
  10. Leri Bird 10
  11. Domantas Sabonis 10...
9851786 (1).jpg
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO 

Ono što je Vestbruk uradio u karijeri nije i ne može biti dovedeno u pitanje. Međutim, sve to trenutno malo znači Denveru, gde ga je Nikola rado dočekao ovog leta, smatrajući da će zaista biti od pomoći. Za sada to nije, a videćemo u narednom meču, protiv Toronta, da li će se nešto promeniti. U suprotnom, Denver može da padne na skor 0-3 i da počne da pali alarme, bez obzira na to što je tek 28. oktobar.

Bons video:

Twitter/Nuggets Nikola Jokić na detektoru laži