Uoči žreba za novu sezonu Evrolige 2011/2012. u Barseloni je otvoreno novo sedište najelitnijeg evropskog takmičenja.

Čelnici Evrolige ukazali su posebnu čast Željku Obradoviću, Dejanu Bodirogi i Šarunasu Jasikevičijusu, jer su salama za sastanke u novoj zgradi dali njihova imena.

Željko Obradović, koji će dobiti nagradu "Aleksandar Gomeljski" kao najbolji trener u protekloj sezoni, izjavio je da je veoma počastvovan činom čelnika Evrolige.

"Veoma sam ponosan, jer sam jedini trener kome je pripala ova čast i to je zasluga svih igrača sa kojima sam radio svih ovih godina, ne samo moja. Nadam se da će ova zgrada biti kuća svih nas koji radimo u košarci i koji podržavamo projekat Evrolige. Nadam se i da će Evroliga napredovati u svim segmentima u bliskoj budućnosti", izjavio je srpski trener, koji je čak osam puta osvajao evropsku krunu.

Dejanu Bodirogi, novom čelniku Košarkaškog saveza Srbije, takođe je odato priznanje jer je Evroligu osvajao tri puta u karijeri kao igrač - sa Panatinaikosom 2000. i 2002. i sa Barselonom 2003. godine.

"Mislim da je Evroligi bilo potrebno ovako nešto nakon toliko godina i čestitam im na ovom uspehu. Nadam se da će ova zgrada biti naša kuća dugi niz godina. Velika je čast za mene što je jedna od sala ponela moje ime. Naporno sam radio, kao i mnogo ljudi, da učinim Evroligu boljom. Zadovoljstvo je biti deo Evroligine porodice i velika čast posedovati ovako nešto", istakao je jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena.

Šarunas Jasikevičijus takođe se našao među odabranim društvom. Njemu je Evroliga ukazala čast, jer je jedini igrač koji je sa tri različita kluba osvajao evropsku titulu - Barselona (2003), Makabi (2004, 2005) i Panatinaikos (2009).

"Ovo je jedna od onih stvari koje ne očekujete. Osećam se kao pravi srećnik. Biti ovde sa ova dva čoveka, velika šampiona, čini ovaj događaj još posebnijim. Počastvovan sam. Zahvaljujem se Evroligi na ovome", istakao je Jasikevičius.

(MONDO)