Neuobičajeno rano doputovala je u Beograd ekipa Fenerbahče Ulkera.

Avion na redovnom letu iz Istanbula dotakao je pistu aerodroma "Nikola Tesla" već u 8.15 časova, ali to nije sprečilo brojne novinare i fotoreportere da krenu u susret najtrofejnijem evropskom treneru, osmostrukom šampionu "starog kontinenta" u klupskoj konkurenciji.

Željko Obradović (53) letos je preuzeo Fenerbahče posle godinu dana pauze, a pre toga 13 godina provedenih na klupi Panatinaikosa.

Kao što je sa "zelenima" često izvlačio Partizan u prvoj ili Top 16 fazi Evrolige, tako mu je krenulo i kao treneru slavnog turskog tima. Prvo evropsko gostovanje bio je Kijev, drugo - Beograd.

"Ja ne volim što igram protiv Partizana. To je moj klub i nikad nisam ni voleo takve situacije, ali šta je, tu je. Mora da se igra, pa ćemo igrati. Drago mi je što ću videti neke drage ljude u klubu, a i ostale mnogobrojne prijatelje u Beogradu".

Dobrodošlicu Obradoviću i njegovom pomoćniku Vladimiru Androiću poželeo je poslovni direktor Partizana NIS Mlađan Šilobad, Željkov igrač u sezoni kada su crno-beli osvojili jedinu titulu prvaka Evrope.

Što se tiče utakmice u petak uveče, Obradović je izjavio da je "važna, kao i svaka druga".

"Partizan ima svoju dobro poznatu filozofiju. Ne znam koliko godina unazad, igra sa mladim timom i igra veoma dobro. Uz to se zna šta su navijači Partizana sposobni da urade, koliko mogu da pomognu timu, tako da nas sigurno očekuje težak meč".

Obradović je dodao da je Fener u Srbiju doputovao u kompletnom sastavu, kao i da posle ubedljivog trijumfa nad CSKA prošle nedelje (86:60) nije bilo potrebe za smirivanjem euforije u ekipi.

Fenerbahče sa skorom 3-0 vodi na tabeli A grupe, CSKA mu je na korak, a svi ostali dva koraka iza.

Letošnje pojačanje "kanarinaca", Nemanja Bjelica, odlično zna kako će biti u petak uveče, jer je crno-belima gostovao kao član Kahe Laboral, a odigrao je i desetak "večitih" derbija, kao član Crvene zvezde.

"Moramo da zaigramo fajterski od početka, jer je Partizan u Pioniru drugačija ekipa nego u gostima, pogotovo u Evroligi, svi znaju u kakvoj atmosferi se igraju utakmice. Mislim da je većina nas već igrala ovde i da znamo šta nas čeka".