Žofri Lovernj je igrač neverovatne energije, što se vidi i iz podatka da ove sezone u Evroligi provodi na terenu gotovo 34 minuta po utakmici! I to bez "štekovanja", uvek je tamo gde je akcija.

U porazu od Reala (64:80) bio je najkorisniji igrač Partizana posle Tarensa Kinzija, ali je priznao da se u Evroligi nikada nije toliko namučio na putu do 13 postignutih poena.

Tokom prve faze Evrolige krasila ga je visoka realizacija u šutu za dva poena (61,3 odsto), da bi ga u četvrtak Mirotić, Rejes i Sloter ograničili na svega 33 odsto ubačaja - 4/12.

"Ne uzbuđujem se kada promašim šut sa distance. To nije moja jača strana, ali radim na tome i znam da ću se popraviti. Ali, ne mogu da ostanem miran kada promašujem polaganja i lagane šuteve iz reketa", rekao je reprezentativac Francuske.

"Frustriran sam što se tako dogodilo, ali ne mogu ni da obećam da ću svaku utakmicu odigrati dobro. Samo da ću se maksimalno boriti, kao što smo se protiv Reala borili i ja i svi ostali".

Lovernj kaže da je "tužno" što je Partizan u poslednjoj četvrtini dozvolio da iz rezultatski otvorene utakmice ode u poraz od 16 poena razlike.

"Nismo to zaslužili igrom u najvećem delu utakmice. Ali, zato je Real trenutno najbolji tim u Evropi. Kada pomisliš da si blizu, oni te za jedan minut vrate u potpuno podređen položaj".

Uspeha u borbi sa Realovim centrima povremeno je imao i Nikola Milutinov (osam poena, šut 3/4), mada je bio "isečen" rano zarađenim ličnim greškama. Đorđe Gagić i Dejan Musli ostali su gotovo bez ikakvog učinka u napadu.

Lovernj smatra da je iskustvo bilo veliki adut protivnikovih visokih igrača.

"Rejes nije ni brz, ni skočan, ali odlično koristi telo. Gradi se, gura, povlači... Nije slučajno među najboljim skakačima Evrope u poslednjih 10 godina. Uz to, svi osim Slotera imaju odličan šut. Ako im daš prostora, pogodiće, ako priđeš blizu, prođu te. Generalno nismo odradili loš posao u odbrani, samo nas je Burusis 'napunio' na početku utakmice".

Crno-bele u ponedeljak, na Badnje veče, očekuje gostovanje Mega Vizuri u Smederevu, a već u četvrtak igraće u Minhenu protiv Pešićevog Bajerna.