Petnaest meseci pošto mu je Duško Vujošević ukazao poverenje, da pri nerešenom rezultatu uputi šut za pobedu nad CSKA, Bogdan Bogdanović protiv istog protivnika je sam uzeo stvari u svoje ruke.

Stariji, iskusniji, sigurniji i bolji Bogdan, nije ni čekao odlučujuće trenutke, već je posle osam poena u prvoj četvrtini i potom 17 "posnih" minuta, krenuo u juriš krajem treće četvrtine.

Dva uspešna prodora, dve trojke na isteku napada - posle dobrih blokova i uručenja visokih igrača - pa još dve trojke u poslednjih pet minuta utakmice, kada je postalo jasno da će slaviti ekipa koja bude hrabrija i koja više bude želela pobedu.

Način na koji je Bogdanović tražio prostor za te šuteve nije ostavio ni najmanju dilemu u pogledu njegovog samopouzdanja i rešenosti da bude "meč viner". Oktobra 2012. u Pioniru nije uspeo. Januara 2014. u Areni jeste.

Bila je to partija dostojna NBA plej-ofa, zaokružena sa tri slobodna bacanja iz pet pokušaja. Tek da ne bude sve savršeno i da ostane prostora za poboljšanje.

"Igrao sam pod velikom energijom. Dizali su me i publika i adrenalin i karakter koji imam. U tim trenucima sve izgleda lako".

Reči Svetislava Pešića, pred Partizanovo gostovanje Bajernu, mnogi su doživeli kao deo "psihološkog rata", jer je delovalo preterano da tako iskusan trener izjavi da je momak od 21 godine trenutno najbolji igrač Evrope.

Međutim, kako je Bogdanović odigrao protiv "armije", možemo samo da zamislimo šta bi pred okršaj sa Makabijem u narednom kolu mogao da kaže Dejvid Blat...

"Dule mi tu dosta pomaže. On me izoluje od toga i ja ne čitam puno šta se priča o meni. Naravno, čujem ponešto, prijatelji mi prenose na Fejsbuku, ali te pohvale mi ne znače ništa dok se sam ne uverim da je tako. Igram nekim svojim ritmom i neću dozvoliti da poletim".

Posle meča u Areni, komplimente su mu delile kolege reprezentativci, Nenad Krstić i Miloš Teodosić, a interesantan odgovor na pitanje o Bogdanu dao je bek CSKA Eron Džekson:

"He's just growing up right now. He's living in his own world. He's playing good basketball and you got to tip your hat off to him".

I bilo je vreme da srpska košarka dobije novog, istinskog asa, a klinci novog idola.