Velika pobeda protiv CSKA u petak u Evroligi umorila je košarkaše Partizana, ali ih nije potpuno istrošila.

Poslednjim promilom snage, crno-beli su uspeli da samo tri dana kasnije preokrenu protiv Zadra u meču u kojem su gubili gotovo 35. minuta.

Velikom upornošću svojih igrača Partizan je ovog ponedeljka, u 17. kolu ABA lige, došao do prve pobede u dvorani Krešimir Ćosić, koja je otvorena uoči sezone 2008/09.

Duško Vujošević je posle meča bio svestan da se umor osetio u igri njegovog tima.

"Kod nas se osetio umor, jer smo na vrlo važan meč došli na dan njegovog odigravanja. Potrošili smo dosta emocija protiv CSKA, malo smo i slavili, pa smo imali nedeljni trening u nezgodnom terminu zbog Zvezdine utakmice...", počeo je Partizanov trener izlaganje posle utakmice.


"Čestitam igračima, umor se osetio kroz nepreciznost pri šutu i u razmišljanju, ali na kraju smo odbranom ipak odradili ono što je bilo potrebno za pobedu", pohvalio je Vujošević svoje izabranike.

Crno-beli su ovom pobedom održali korak sa Crvenom zvezdom Telekom i Cedevitom u borbi za prvo mesto pred Fajnal for.

"Objektivno, teško možemo do prvog mesta, ali želimo bar drugo i da se kasnije plasmanom u finale vratimo u Evroligu, što je bitno zbog stvaranja novog tima i za finansijsku konstrukciju. Nama komotan život zavisi direktno od rezultata", kazao je Vujošević.

S druge strane, Zadru predstoji borba za opstanak, a strateg Partizana želi rivalu puno uspeha po tom pitanju.

"Zadar bolje igra i radi i ima bolji tim nego poziciju na tabeli. Vode grčevitu borbu za opstanak i to ih je izuzetno motivisalo, ali i opteretilo. Zadrani znaju šta je košarka, malo su razmaženi, ali treba da podrže ovu ekipu do kraja, jer ima još dosta da se igra. Zaista im želim da opstanu".

Krilni košarkaš Partizana Dragan Milosavljević, takođe je pohvalio ekipu Zadra.

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica, protiv ekipe koja jako dobro igra na svom terenu. I večeras su bili odlični većim delom meča, ali eto, na kraju smo uspeli da prelomimo i dođemo do jako bitne pobede. Osetio se evidentan umor od žestoke borbe koju smo vodili sa CSKA", rekao je Milosavljević.

Trener hrvatskog tima Hrvoje Vlašić kazao je da je njegov tim pokušao da iskoristi umor Partizanovih igrača, ali da zbog ranog problema sa ličnim greškama Endrjua Lorensa, nisu uspeli da "povežu konce u napadu".

"Dugo smo bili u utakmici i igrali po dogovru, ali smo u poslednjoj deonici dopustili Partizanu skok u napadu, u čemu su dominirali. Nismo uspeli da povežemo konce u napadu, a Partizan je stisnuo odbranu... Mnoge utakmice ove sezone nismo umeli da završimo na adekvatan način", ocenio je Vlašić.