Uprkos ubedljivim porazima na skoro svim gostovanjima Top 16 faze, pored samo dve pobede u pet mečeva na domaćem parketu, ekipa Partizana i dalje je u "igri" za plasman među osam najboljih na kontinentu.

Trijumf nad Bajernom 70:55, ubedljiviji od poraza u Minhenu, poslao je tihu, ali jasnu poruku - nije gotovo!

"Nismo u sjajnoj poziciji, ali ova pobeda nam ostavlja neku nadu, posebno zbog toga što je sa više od šest poena razlike. Veliki je žal što nismo sve vreme bili kompletni, u tom slučaju verujem da bismo ozbiljno konkurisali za četvrto mesto", rekao je Milenko Tepić.

"Iz ove perspektive nije objektivno da to uradimo, ali ćemo se boriti".

Dobar broj navijača digao je ruke od aktuelne evropske kampanje, što se videlo po rekordno niskoj poseti u Kombank arena ove zime. Međutim, crno-beli su baš u takvoj atmosferi, bez povređenog Bogdana Bogdanovića, smogli snage za jednu od najkvalitetnijih partija u 2014.

"Mnogo bolje delujemo nego na nekim prethodnim utakmicama, sada treba to da pretvorimo u konstantu. Kada se vrate Bogdan i Bertans, bićemo još bolji, moći ćemo da igramo jače, u višem ritmu", dodao je nekadašnji reprezentativac, koji se postepeno vraća u ulogu lidera ekipe, što je bio pre odlaska u Panatinaikos 2009. godine.

Žofri Lovernj, kao kapiten u odsustvu Dragana Milosavljevića, u najtežim trenucima je bio zadužen za podizanje morala u ekipi. Pobeda nad Bajernom učinila ga je još većim optimistom.

"Bajern ima četiri pobede (u petak je do skora 4-5 stigla i Lokomotiva Kubanj), mi dve. Biće teško da ih stignemo i odemo u Top 8, ali ko zna. Ako svaku utakmicu odigramo kao ovu, pojačani Bertansom i Bogdanom, mislim da možemo to da uradimo".

Partizanu sada više nije dovoljno da pobeđuje na svom parketu, gde mu dolaze još Makabi i Žalgiris. Moraće da napravi i jedno do dva iznenađenja u Moskvi, Krasnodaru ili Istanbulu.

"Nikad se ne predajemo, ali ako pričamo realno...", ne želi Dejan Musli da se upušta u kombinatoriku.

Nekada najtalentovaniji centar Evrope smatra da u Partizanu moraju mnogo više pažnje da posvete završnici ligaškog dela regionalnog takmičenja.

"Čeka nas jako težak posao do kraja ABA lige. U nedelju moramo da dobijemo Olimpiju i praktično osiguramo odlazak na Fajnal for", rekao je Musli, koji je protiv Bajerna doprineo da Džon Brajant ubaci skromnih sedam poena, uglavnom kada je bilo rešeno pitanje pobednika.

Musli ističe da svi u timu osećaju da krizni period, obeležen teškim povredama Vestermana i Milosavljevića, polako postaje prošlost.

"Bogdan bi trebalo uskoro da zaigra, Bertu smo čekali kao Novu godinu, sad je i on tu, tako da smo u mnogo boljoj situaciji nego kada se Dragan povredio. Ostaje nam da naporno treniramo i kada bude najpotrebnije... Ma, šta pričam, već u nedelju je najpotrebnije. Svaka utakmica nam je maksimalno bitna", kaže Dejan Musli.

Meč u Ljubljani, koji je Partizan pokušao da odloži za ponedeljak, na rasporedu je u nedelju od 17 časova.

Crno-beli su četiri kola pre kraja treći na tabeli, sa pobedom više od Cibone (bolji u međusobnom skoru) i Budućnosti, kojoj gostuju za petnaestak dana.