Maik Cirbes rođendan
MN Press 

Teško da je Maik Cirbes mogao da zamisli bolju proslavu 26. rođendana od ove koja se dogodila u petak uveče!

Centar Crvene zvezde Telekom radovao se sa saigračima pobedi protiv Lokomotive Kubanj, trećoj uzastopnoj u Top 16 fazi Evrolige, a tribinama prepune hale Pionir odzvanjala je dobro poznata rođendanska pesma "Danas nam je divan dan, divan dan...".

Delije su Nemca obradovale pesmom, a on je njih počastio još jednom sjajnom partijom (18 poena, 9 skokova, 3 asistencije).

"Sjajan poklon za rođendan. Jedan od najboljih rođendana. Prvo smo pobedili, što je jako važno, a posle su svi navijači pevali tu pesmu i sigurno jedan od najlepših poklona koje sam ikad dobio", rekao je Nemac u svlačionici posle utakmice.

I o atmosferi i o velikoj pobedi govorio je u superlativima.

"Mislim da je ovo jedna od naših najboljih utakmica do sada. Poveli smo, uspeli smo da sačuvamo stečeno vođstvo, da kontrolišemo rezultat i nisu se vratili. Igrali smo kako smo hteli da igramo", kazao je Cirbes, koji je večeras proslavio 26 rođendan i još jednom se osvrnuo na poklon navijača.

"Bilo je sjajno. Nisam to očekivao".



Tokom meča, Cirbes je vodio veliku borbu protiv visokih igrača Lokomotive i pobedio je.

Bilo je i razmene "thrash talk"-a sa Krisom Singltonom.

"Uvek ima toga... Na mojoj poziciji niko neće da odstupi. Te stvari se događaju", objasnio je Nemac, koji je nastupio sa lako uočljivom masnicom ispod oka.

""U finišu meča s Partizanom sam prilikom jednog skoka dobio udarac ispod oka. Bila su trojica, četvorica igrača oko mene, ali nisam video ko me je udario, a nije ni bitno", dodao je Cirbes.