Košarka

Bogdanović posle Mundobasketa: Ovo je samo POČETAK, nema izgovora!

Izvor mondo.rs

Najbolji košarkaš Srbije na Mundobasketu u Kini najavljuje da se "orlovi" neće zaustaviti samo na ovome...

O rezultatu Srbije, petom mestu na Mundobasketu, i dalje traju podeljena mišljenja u javnosti, da li je u pitanju solidan rezultat ili neuspeh, ali apsolutno nikakve dileme nema oko toga ko je bio najbolji košarkaš "orlova" tokom prethodne dve nedelje u Kini.

To je naravno Bogdan Bogdanović, najbolji strelac turnira i član "idealne petorke", koji je na svakoj utakmici doprinosio i ofanzivno i defanzivno, ali ekipni rezultat je izostao.

Srbija će se iz Kine vratiti bez medalje oko vrata, a zauvek će se pamtiti lošija izdanja naših košarkaša protiv Španije i Argentine, mada je i na njima imao dobar doprinos (26 i 21 poen!), međutim jasno je da ne treba potonuti posle toga...

Toga je svestan i Bogdan Bogdanović koji se na društvenim mrežama oglasio i motivacionom porukom poručio da se neće zaustaviti "samo" na ovome.

Bogdan Bogdanović je na Mundobasketu u Kini prosečno igrao 28 minuta i za to vreme beležio 22,9 poena, 4,1 skoka i 4,4 asistencije. Procenat šuta iz igre - 55,6%!

"'Možda je moja krivica...' Ovo je samo početak, nema izgovora!", napisao je srpski košarkaš koga su i brojni američki novinari primetili ovog leta, posebno nakon pobede nad SAD kada je dao 28 poena, pa su ga najavili kao igrača od koga se naredne sezone može mnogo očekivati.

Pohvale na račun Bogdanovića imao je i legendarni Brajant, a iako nismo sigurni šta je prvi deo njegove poruke predstavljao - sigurni smo da nije njegova krivica peto mesto.

Ni najmanje!