Košarka

Rad i posvećenost se uvek isplate: Štimac POTPISAO za Fenerbahče!

Izvor mondo.rs

Iskusni srpski centar angažovan je isprva kao ispomoć u pripremnom periodu, a sada će obući dres turskog velikana i u zvaničnim mečevima.

Izvor: MN Press

Vladimir Štimac (32 godine, 211 cm) ostaje u Fenerbahčeu i nakon završetka priprema, najavili su specijalizovani turski mediji, a potom i potvrdio klub iz Istanbula.

Nekadašnji reprezentativac Srbije potpisao je ugovor na tri meseca i mogao bi da zaigra za tim Željka Obradovića već u sutrašnjoj utakmici za "Kup predsednika", protiv Efesa u Gazijantepu.


Trofejni trener prošlog meseca je pozvao Štimca da pomogne ekipi u pripremnom periodu, što je uobičajeno u klubovima sa mnogo igrača odsutnih zbog obaveza u reprezentaciji, ali se pred početak sezone ispostavilo da i dalje postoji potreba za igračem tog tipa.

Pretpostavka je da se njegov ostanak nametnuo kao rešenje zbog hroničnih zdravstvenih problema Žofrija Lovernja, koji je zbog povrede propustio čitavu drugu polovinu prošle sezone.

Štimac je centar bogatog iskustva.

Igrao je za više evroligaških klubova (Unikaha, Bajern, Crvena zvezda, Efes), a u turskom prvenstvu je gotovo uvek bio među statistički najboljim igračima na svojoj poziciji, nastupajući za Banvit, Bešiktaš, Efes i prošle sezone za Turk Telekom.

Upravo kroz utakmice tih ekipa sa Fenerbahčeom, Željko Obradović mogao je dobro da "snimi" o kakvom se igraču radi i tako je na kraju krajeva i došlo do aktuelne saradnje.

Pogledajte nedavno gostovanje Vladimira Štimca u našem podkastu "Šesta lična"!

Vladimir Štimac Šesta lična
Izvor: YouTube/MONDO portal