Košarka

"Jadranski" derbi uz škripu patika: U "Pioniru" se čulo sve (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Neobičan ambijent tokom utakmice Zvezda - Budućnost, prve reprize prošlosezonskog finala.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Kazna zbog velikih incidenata u prošlosezonskom ABA finalu ispraznila je "Pionir" i u nedelju uveče, kada su na parketu bili isti rivali - Crvena zvezda i Budućnost.

Ovog puta pred oko 200 gledalaca, vlasnika sezonskih karata za VIP ložu i počasna mesta, srpski i crnogorski šampion igrali su "jadranski" derbi u atmosferi koja je više podsećala na pripremni, nego na takmičarski meč.

Škripa patika, komande i kritike trenera, kao  i povici igrača sa obe klupe odzvanjali su renoviranom dvoranom "Pionir", koja u punom kapacitetu još nije primila gledaoce.

Uz aplauze domaćima i zvižduke gostima centralnog dela jedine pristupačne tribine, to je sve što je "bojilo" nedeljno veče u hali "Aleksandar Nikolić", u kojoj do daljeg neće biti ovakvih ambijenata.

"Ajde, igraj odbranu", nekoliko puta je glasno dobacivano Zvezdiim igračima iz lože, dok se tokom prve četvrtine domaćin trudio da se vrati iz početnog minusa. Predsednik crveno-belih Nebojša Čović sedeo je kraj klupe i sa ekipom i stručnim štrabom aktivno pratio utakmicu, a u suprotnom uglu večeras nije bilo prvog čoveka Podgoričana, Dragana Bokana.

U takvim okolnostima, Zvezda je večeras "odradila" kaznu zbog incidenata u petom meču finala i od sledeće "jadranske" utakmice na istom mestu moći će da ima podršku i sa tribina, koje su večeras ostale zaključane, kao i u "premijeri" protiv Primorske.

S obzirom na to da ekipa Milana Tomića u sledećem kolu gostuje Krki, narednu utakmicu u "Pioniru" igraće pred sigurno krcatim tribinama, protiv Barselone 24. oktobra.