Košarka

Trinkijeri čestita igračima: Nismo blistali, ZGRABILI smo utakmicu odbranom

Izvor mondo.rs

Trener Partizana zadovoljan je pobedom u "fizički zahtevnom" i "defanzivno orijentisanom" meču.

Važna pobeda Partizana na gostovanju u Litvaniji, za skor 3-0 u B grupi Evrokupa i veliki korak u pravcu plasmana u Top 16 fazu!

Crno-beli su koševima Nemanje Gordića i slobodnim bacanjima Markusa Pejdža u poslednja dva minuta "prelomili" domaći Ritas i rezultatom 66:61 došli do trijumfa na koji se čekalo punih 10 godina (prvog iz šest utakmica u Vilnjusu).

Partizan je slabo počeo meč, ali je već krajem prve četvrtine uspostavio ravnotežu, a na prelazu iz druge u treću serijom od 10:0 preuzeo vođstvo...

"Želim da čestitam mojim igračima. Vratili smo se. Igrali smo fizički veoma zahtevnu, defanzivno orijentisanu utakmicu. Nismo blistali, Ritas nam nije dozvolio da zasijamo, a mi njima nismo dozvolili da preuzmu kontrolu", rekao je trener crno-belih.

On je ocenio da je u "Simens Areni" odigrana "tipična evropska utakmica".

"Bilo je puno kontakta i puno teških poteza. Uprkos tome što nismo bili naročito efikasni u napadu, što smo gubili lopte, što nismo imali puno ritma, zgrabili smo utakmicu odbranom. Na kraju je tim učinio veliki napor da pobedimo u gostima", izjavio je Trinkijeri, podsetivši da je posle Venecije ostvarena pobeda na još jednom teškom terenu.

Tim Partizana vratiće se u Beograd u sredu, a već u petak ide na novo gostovanje, ekipi Mornara.

Nakon toga u Beograd stiže Lokomotiva Kubanj, a meč je zbog zauzetosti "Štark Arene" zakazan za utorak 22. oktobra u renoviranom "Pioniru".

Ritas - Partizan 61:66
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball