Košarka

On će voditi Zvezdu protiv Barselone: Bio je "desna ruka" prvaku sveta

Ko je srpski stručnjak koji će sedeti na klupi crveno-belih u četvrtak.

Izvor: MN Press

Iako predsednik Zvezde Nebojša Čović nije hteo da pruži nijedan definitivni odgovor na pitanje o nasledniku Milana Tomića, logično se nametnuo zaključak da će dojučerašnjeg trenera Zvezde bar u narednom meču naslediti njegov dosadašnji pomoćnik, Andrija Gavrilović.

Srpski stručnjak postao je deo Tomićevog tima prošlog leta, kada je stigao na Mali Kalemegdan na poziv trenera koji ga je uvrstio u stručni štab. U međuvremenu su uspešno sarađivali, a Gavrilović je jednom prilikom nakratko vodio tim i na zvaničnoj utakmici ABA lige, kada se Tomić razboleo početkom februara.

Više od pola godine kasnije, Gavrilović će ponovo sesti na klupu i to u utakmici protiv moćne Barselone, na čelu sa Svetislavom Pešićem.

Vršilac dužnosti trenera Zvezde rođen je 1965. godine i poseduje i italijanska dokumenta, jer je od 1992. do 2006. radio u toj zemlji. Bio je trener u nekoliko košarkaških akademija, a na najveću scenu je stupio kada je postao asistent u stručnom štabu Virtusa, gde je bio od 2003. do 2006. godine.

Potom je bio asistent selektoru aktuelnih šampiona sveta, Španaca, Italijanu Serđu Skariolu u Unikahi (2006/07), kao i srpskom stručnjaku Acu Petroviću u Uniksu (2007/08), pa ponovo Skariolu u Himkiju (2009/10), u kojem je radio do 2015, uglavnom sa litvanskom legendom Rimasom Kurtinaitisom.

Ako ne bude iznenađenja, Gavrilović će u četvrtak izvesti na parket crveno-bele, u svom najvećem samostalnom zadatku od kada se bavi trenerskim poslom. Na drugoj strani biće jedan od najvećih favorita za osvajanje titule, na čelu sa trofejnim srpskim stručnjakom, Svetislavom "Karijem" Pešićem.