Košarka

Split BRIŠE sećanje na giganta košarke, slavnu Jugoplastiku! Rađa je ZGAĐEN

Trag čuvenog splitskog kluba nije neizbrisiv, ako se pitaju tamošnje gradske vlasti.

Izvor: MN Press

Čuvena splitska Jugoplastika, najuspešniji košarkaški klub stare Jugoslavije, osvojila je pre 30 godina prvu od svoje tri titule šampiona Evrope.

Klub iz Dalmacije postajao je prvak Starog kontinenta u košarci i te 1989, ali i 1990. i 1991. i tako je ispisao jednu od najblistavijih stranica istorije evropske klupske košarke.

Pod vođstvom srpskog trenera Božidara Maljkovića, u Splitu je stasala spektakularna generacija, čiji su "oslonac" bili Toni Kukoč, Dino Rađa, Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Luka Pavićević... Takođe, članovi trofejne dinastije bili su i tadašni veteran Duško Ivanović, tada talentovani krilni centar Zoran Savić i drugi igrači koji ostavili neizbrisiv trag.

Bio je to tim za poštovanje širom Evrope i Split ga je obožavao. Ali danas očigledno više nije tako.

Pre dve nedelje, građani Splita su u Dominisovoj ulici oslikali mural u čast tog slavnog tima, ali je taj mural ovog petka prekrečen rukom gradskih komunalaca.

Slika na zidu posvećena Kukoču, Maljkoviću, Sretenoviću i ostalima više nije tamo gde je bila, a to je izuzetno naljutilo legendarnog Dina Rađu. On je na svom Facebook profilu to priznao emotivnom objavom, posvećenom i predstojećoj zvaničnoj proslavi najvećeg uspeha.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Sramota.

Gadite mi se jadnici neostvareni koji nikad u životu niste ništa napravili. Najveći uspeh vam je predizanje članske karte neke stranke. Jedino šta znate je prodavanje crvene i crne magle da prikrijete svoja sranja. Ne smeta vam što dom omladine nije dovršen već 40 godina, ne smeta vam stadion i bazeni koji se raspadaju, ne smeta vam 'metro' što vozi jednog i po čoveka dnevno, ne smata vam što treba sat vremena za prolazak kroz luku, ne smeta vam što 20 godina ne možete spojiti Trogir i Omiš, ne smeta vam nedovršena arena već desetak godina, ne smeta vam Marjan koji ste nemarom devastirali.

Ali vam smeta NAJVEĆI SPORTSKI USPEH U ISTORIJI GRADA. Niste zaslužili da vam iko dođe na proslavu. Ja prvi ne bih došao da nije Bože, Srete, Sobina i onih par hiljada istinskih ljubitelja koji koji će doći u nedelju u dvoranu da pozdrave ekipu. Bljak", napisao je Rađa.