Košarka

Najteža povreda asa CSKA: Klajburn verovatno propušta celu sezonu

Izvor mondo.rs

Prošlogodišnji MVP Fajnal fora pokidao je ligamente kolena na meču Evrolige protiv Albe i očekuju ga operacija i dug oporavak

Izvor: MN Press

Ekipa CSKA je pobedila Albu u četvrtom kolu Evrolige (82:66), ali se nisu previše radovali tom trijumfu. U meču odigranom u Berlinu košarkaš moskovskog tima Vil Klajburn doživeo je tešku povredu, zbog čega će verovatno propustiti celu sezonu.

Amerikanac, koji je bio MVP prošlogodišnjeg Fajnal-fora, povredio se u finišu druge četvrtine, kada je u želji da solo prodorom završi kontranapad stao na stopalo Pejtona Silve.

Odmah je bilo jasno da je u pitanju ozbiljna povreda jer se Klajburn uz velike bolove previjao na terenu.

CSKA je danas posle obavljenih pregleda potvrdila da je njihov igrač doživeo najtežu povredu - pokidao ligamente kolena.

"Medicinski testovi obavljeni na klinici u Moskvi potvrdili su da je Vil Klajburn pokidao prednji kružni ligament desnog kolena. Njega očekuje operacija i duga rehabilitacija nakon toga", stoji u saopštenju ruskog kluba.

Klajburn
Izvor: Youtube/ Alessandro Luigi Maggi


As moskovske ekipe, koji je letos produžio ugovor sa klubom do 2022. godine, prošle sezone u Evroligi beležio je 13,6 poena i 6,8 skokova prosečno po meču.