Košarka

Himki bez Jovića, Šved šutirao 2/8 za tri poena, a OPET laka pobeda!

Izvor mondo.rs

Ubedljivo izdanje pred gostovanje Zvezdi.

Izvor: MN Press

Himki je izgleda dobro složio ekipu za novu sezonu!

Tim iz predgrađa Moskve stigao je do četvrte pobede u uvodnih pet kola Evrolige pošto je još jednom bio siguran pred svojim navijačima. Ovoga puta pred njima je "oružje položio" Panatinaikos, koji je pod vođstvom Pedulakisa zabeležio već treći poraz u ovom takmičenju.

HIMKI - PANATINAIKOS 103:86 (25:29, 25:26, 27:18, 26:13)

Grci su odlično odigrali prvo poluvreme i otišli sa pet poena prednosti na pauzu, ali Himki se potom probudio i vrhunski šutirao za tri poena što im je donelo pobedu (15/29).

Zanimljivo je da je jedan od najboljih evropskih šutera Aleksej Šved zapravio samo "kvario" procente svoje ekipe pošto je postigao tek dve trojke iz osam pokušaja, ali je zato odličan bio za dva poena (7/8) i meč je završio sa 26 poena i sedam asistencija.

U timu Himkija nije bilo povređenog srpskog reprezentativca Stefana Jovića, ali su se istakli drugi - Janis Tima je imao 16 poena (8sk i 6as), Jonas Jerebko je dodao 14, a Devin Buker 13.

Kada je u pitanju Panatinaikos kod njih je prednjačio Džimer Fredet sa 16 poena, dok je Nik Kalates imao "dabl-dabl" učinak sa 10 poena i 11 asistencija.

Himki već u četvrtak gostuje Zvezdi, a Panatinaikos dočekuje Efes.

Himki pobedio Panatinaikos (SPORT)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball