Košarka

Vratio se u Igokeu, a uskoro će i u "Pionir": Tu je jednom iznenadio Zvezdu

Autor Nebojša Šatara Izvor mondo.ba

Novi-stari trener tima iz Laktaša debitovao je pobedom nad Zadrom u novoj sezoni ABA lige. U narednom kolu gostovaće crveno-belima.

Izvor: MN Press

Srpski stručnjak Dragan Bajić (46) vratio se na klupu Igokee.

Trener koji je vodio tim iz Laktaša do najvećeg uspeha u istoriji - osvajanja prvog mesta u ligaškom delu "jadranske" sezone 2013, seo je na klupu u teškom periodu i vodio tim do pobede koja je bila apsolutno neophodna.

U nedeljnom "derbiju začelja" protiv Zadra, "igosi" su ostvarili prvi trijumf u sezoni i stekli značajnu prednost u međusobnom okršaju sa potencijalnim rivalom u borbi za opstanak.

Na taj način, Bajić je trijumfalno započeo novu epizodu na klupi gde je nasledio Marka Baraća, pomoćnika Aleksandra Trifunovića, koji se oporavlja u Beogradu od komplikovanog zdravstvenog problema.

"Kad sam preuzeo ekipu, posle nekoliko prvih treninga video sam da tim na psihološkom planu nije u dobroj situaciji. Razlog tome bila je konfuzija u njihovim glavama zbog situacije sa trenerom Aleksandrom Trifunovićem, pa preuzimanje od njegovog pomoćnika (Marka Baraća). Imali smo četiri poraza, dva vrlo teška na jednu loptu i sigurno to nijedan tim ne može lako da podnese. Baš zbog psihološke barijere, ekipa je jako teško trčala, što se moglo primjetiti i sinoć protiv Zadra. Nismo bili na nekom visokom energetskom nivou, skoro svaki igrač na terenu je tražio zamenu, što mi se, moram da priznam, dosad u karijeri retko kad dešavalo", rekao je Bajić u intervjuu za MONDO.

Dok ističe veliku energiju kao najveći razlog trijumfa protiv Zadra, Bajić naglašava i učinak trojice mladih igrača - Dalibora Ilića, Darka Talića i Srđana Kočića.

"Posebno Ilić, koji je uneo strašnu energiju u našoj igri u oba smera - i odbrani i napadu", rekao je on.

Izvor: MN Press

S obzirom na to da Igokea ove sezone nastupa i u Premijer ligi BiH, Bajić i saradnici neće imati lak posao da sačuvaju svežinu timu.

"Moraćemo da poradimo na fizičkoj spremi kako bi što spremnije ulazili u utakmice, kao i ono što zahtevam u taktičkom planu, da na najbolji mogući način rešavaju. Pokazali smo želju i agresivnost, a sigurno je i da postoji umor zbog prvenstva BiH. Evo sinoć je bila velika potrošnja, a danas putovanje u Široki Brijeg pet sati, igranje utakmice na 'Pecari' (19.00) i pet sati puta nazad. To sigurno utiče na energiju koju bi tim morao da pokazuje u zahtevnom takmičenju kakva je ABA liga".

U sledećem kolu Igokea gostuje Zvezdi u "Pioniru". Bajić je u sezoni 2012/13 dva puta savladao crveno-bele i dobro zna koliko je to težak, ali ujedno i lak izazov.

"Za nas trenere takve utakmice su možda i najlakše za pripremu. Nema mnogo pritiska, dosta rasterećeno se ulazi u takve mečeve, ali opet kažem, kad se tim vrati iz Širokog Brijega, daću im dan pauze, a onda sledi pripremanje za Zvezdu. Sledi nam malo jači rad kako bismo što spremnije ušli u naredna dva susreta, ali posebno mečeve posle Budućnosti. Te utakmice su nam jako bitne i na njima ćemo pokušati da ostvarimo seriju pobeda", zaključio je šef struke ekipe iz Laktaša u intervjuu za MONDO.