Košarka

NBA zvezda u usponu kažnjena zbog DOPINGA: Suspendovan sa 25 utakmica!

Izvor mondo.rs

Perspektivni krilni centar moraće na prinudnu pauzu.

Krilni centar Altanta Houksa Džon Kolins (22 godina, 206 centimetara) ohrabrujuće je počeo novu sezonu, ali se suočio sa ozbiljnom kaznom.

Mladi košarkaš iz Jute kažnjen je zbog korišćenja hormona rasta (Peptid 2) i zbog toga neće smeti da igra na 25 utakmica.

Kolins je započeo treću profesionalnu godinu (sve tri u istom timu) i u tandemu sa odličnim šuterom Trejom Jangom uneo je novu energiju u franšizu.

Ipak, sada će morati na pauzu zbog odluke zvaničnika na koju će se žaliti.

"Pre svega, hoću da zbog ove situacije uputim izvinjenje saigračima, Houksima kao organizaciji, navijačima, partnerima i čitavoj zajednici. Shvatam uticaj ovoga što se dogodilo na sve što želimo da postignemo ove sezone i izuzetno sam frustriran. Razočarao sam sam sebe zato što sam doveo sve nas u ovu poziciju", rekao je Kolins u izjavi za "ESPN".

Takođe, objasnio je i da je potpuno nesvesno ušao u ozbiljan prekršaj.

"Uvek sam izuzetno vodio računa o tome šta stavljam u svoje telo, ali uzeo sam suplement za koji nisam bio svestan da ima nelegalnu sadržinu. Planiram da uložim žalbu da bih se što pre vratio na teren i da bih nastavio da doprinosim u našoj sezoni 2019/20".

Ove jesen Kolins je bio izuzetno zapažen, jer je postigao po 17 poena, uz 8,8 skokova za po 32,2 minuta na terenu. Njegova suspenzija počeće od utorka.

Tagovi