Košarka

Kokoškov razmatra SVE, pa i njega - "srpski" Amerikanac iz NBA u "orlovima"

Izvor mondo.rs

"Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir", kazao je Kokoškov i zagolicao maštu navijača Srbije da bi još jedan NBA igrač mogao da obuče dres "orlova".

Igor Kokoškov, novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije, ozbiljno je prionuo na posao!

Pomoćnik u stručnom štrabu Kingsa, i prvi Evropljanin koji je samostalno vodio NBA ekipu, najavio je da će prvi njegov objavljeni spisak biti poprilično dugačak, čime je potvrdio da će kod njega svi imati šansu da se pokažu da zaslužuju da obuku dres "orlova".


"Taj prvi spisak će biti glomazan, veliki, najvažnije je da ne propustimo nikog", kazao je Kokoškov u izjavi za RTS i dva puta ponovio da je važno da nikoga ne zaboravi.

Očekivano, za februar neće moći da računa na igrače iz Evrolige i NBA, ali je njegov plan da do juna, kada se igra kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ima širu sliku o tome na koje igrače može da računa za događaj godine.

U intervjuu za magazin "Koš" otkrio je i jednu zanimljivost.

Na pitanje novinara da li bi opcija mogao da bude i Frank Kaminski, košarkaš srpskih korena koji je rođen u Americi, a sada nastupa za Finiks, Kokoškov je dao pozitivan odgovor...


"Baš sam ga spominjao jednoj vašoj koleginici iz medija Kingsa malopre, i drago mi je da ste to pomenuli. Znam da Kaminski ima delom i srpske korene, pretpostavljam sa majčine strane. Ne znam tačno detalje, baš ću to da podelim sa kolegama u svlačionici. Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir", naveo je selektor Srbije.

"Kaminski je NBA igrač, razmatraćemo, videćemo, on je "streč petica", ima dobru sezonu, a Finiks Sansi igraju dobro…", dodao je Igor Kokoškov i time zagolicao maštu navijača Srbije.

Frenk Kaminski 2017/18 (sport)
Izvor: YouTube


Kaminski je sjajno igrao na koledžu (Viskonsin) i bio biran kao deveti pik od strane Šarlota, ali se i dalje čeka da ispuni pun potencijal. Možda mu je bolje "sela" uloga u Finiksu za koji ove sezone prosečno beleži 10,9 poena, 5,6 skokova i 2 asistencije po meču.

Momak iz Viskonsina (213 cm) inače podjednako dobro igra kao "četvorka" i "petica", a njegova majka Meri je nekada igrala odbojku. Takođe je odrasla u SAD, ali vuče poreklo iz Srbije.

Njen otac je bio Srbin.

Inače, ovo nije prvi put da se Frank Kaminski spominje kao potencijalni reprezentativac Srbije, pošto su se priče o tome javile još 2015. godine u mandatu Saše Đorđevića.

U vreme kada je igrao u NCAA, Đorđević je demantovao da je došlo do kontakta dve strane poručivši da ga ne razmatra - prosto zato što je stranac, a to po njegovom mišljenju nije potrebno košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

Frenk Kaminski Top 10 (sport).
Izvor: YouTube



"Moj stav o strancima u reprezentaciji Srbije odavno se zna. Mnogo puta sam jasno rekao da me angažovanje stranih igrača u nacionalnom timu ne interesuje i to ću sada ponoviti poslednji put. Više neću reagovati na ovakve tabloidne vesti koje se plasiraju zbog interesa pojedinih menadžerskih agencija", kazao je tada Saša Đorđević.

Ipak, već po prvim rečima Igora Kokoškova po ovom pitanju, deluje da će biti "fleksibilniji" od prethodnika.