Košarka

Zvezda i Valensija - uvek je posebno: U Evroligi 5-0, u Evrokupu 0-4

Uzbudljivi dueli srpskog i španskog tima postali su pravilo, a ne izuzetak.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i Valensije izgradili su u prethodnoj deceniji rivalstvo koje je skoro po pravilu donosilo veoma uzbudljive utakmice.

Prošle noći, u "Pioniru" je utakmica odlučena pobedonosnom trojkom Lorenca Brauna uz zvuk sirene. Početkom ove godine, u januaru, isti rivali sreli su se na istom parketu i tada je takođe odluka pala u poslednjim sekundama, a heroj je bio gostujući igrač, Sem Van Rosom

Interesantno je da su u poslednjih deset godina ovi timovi odigrali devet utakmica u dva evro-takmičenja i skor je 5:4 za srpski tim. Pobede su raspoređene kao po šablonu:

U Evroligi, Crvena zvezda je pobedila je Valensiju u svih pet utakmica, dok je u Evrokupu Valensija pobedila crveno-bele u sva četiri meča.

Taj podatak čini ovo rivalstvo posebno zanimljivim, a njegovi najkonstantniji akteri su kapiteni dva tima - Branko Lazić i Bojan Dubljević, koji su u četvrtak bili među najboljim igračima svojih timova.

"Bilo je ovo jedno od najtežih gostovanja u Evroligi. Borili smo se, a u poslednjih nekoliko sekundi nismo imali sreće. Ipak, moramo da ostanemo pozitivni, jer smo na dobrom putu i potrebno je da zadržimo samopouzdanje. Iz dana u dan postajemo sve bolji", rekao je posle utakmice crnogorski centar, koji je ponovo bio inspirisan u "Pioniru".

Njegove trojke su u poslednjoj četvrtini doneli Valensiji preokret i vođstvo, stavivši Zvezdu u težak položaj, ali je tada u prvi plan istupio Braun i sam poveo crveno-bele ka vrednoj pobedi - četvrtoj u Evroligi.



Ovako je to izgledalo kraj terena.