Košarka

Zvezdin zadatak pred Baskoniju: Kako sačuvati Lorenca?

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli ulaze u meč protiv španskog tima sa samo jednim klasičnim plejmejkerom. Trener Šakota govorio je o nalaženju rešenja za tu poziciju.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda priprema se za duel protiv Baskonije u Štark areni (četvrtak, 19 časova) posebno vodeći računa o Lorencu Braunu.

Plejmejker i najbolji igrač crveno-belih ostao je prošlog vikenda jedini klasični organizator igre na koga trener Dragan Šakota može da računa, s obzirom na to da se Filip Čović povredio u duelu protiv FMP-a.

U takvoj situaciji, stručni štab priprema rešenja i sa drugim igračima na poziciji "jedan", da bi L. Braun koliko-toliko sačuvao svežinu i imao prostor za odmor. O tome je Zvezdin šef struke govorio u sredu uveče u Štark areni, tokom susreta sa novinarima.

"Filip je sigurno van tima, jer je to ipak povreda koja traži još nekoliko dana da se povuče otok. Nažalost, na toj poziciji smo u manjku igrača, pa ćemo probati da se snalazimo".

Kako?

"Uvodeći druge igrače u tu rolu. Znate da po prirodi golman ne može da igra levog beka, ali ponekad moramo da probamo i to", nasmejao se Šakota.

Crveno-beli ulaze u sutrašnji duel sa evroligaškim skorom 5-7 i u formi u usponu, s obzirom na to da su u poslednja tri kola ostvarili tri pobede. Sa druge strane, Baskonija je takođe ostvarila učinak 5-7, a u poslednja dva kola ubedljivo je izgubila protiv Panatinaikosa (68:100) i Efesa (77:102).

Bez obzira na poslednje rezultate dva tima, Šakota ne želi da njegov sastav bude posmatran kao favorit.

"Možda je suvišno komentarisati na taj način. Vidiš da se ekipe podižu, padaju... Mislim da je gubljenje vremena ulaziti u prognoze. Čak mislim da se ekipe koje imaju trenutni pad uvek trude da izgledaju bolje u sledećem meču. Trebalo bi da očekujemo da će izgledati bolje nego u prethodnim utakmicama", rekao je Zvezdin trener.

Šef struke crveno-belih bio je upitan i da li će prvi put voditi meč u Štark areni, a na to se nasmejao i rekao da je u toj hali već bio na koncertima Zdravka Čolića, Severine, a i sa reprezentacijom Srbije.

"Svi kažemo da je malo žešća atmosfera u Pioniru, što je normalno, jer je manja dvorana, glasnija, a i ova postaje glasna kad se napuni. Očekujemo dobru posetu, kao i uvek bodrenje naših navijača, poznato u celom svetu. Ponekad to donosi energiju, prevagu i to su strašno bitne stvari za nas", naglasio je Šakota.

Pročitajite sve parove predstojećeg, 13. kola Evrolige.

U četvrtak

Himki - Alba 18
Fenerbahče - Efes 18.45
Crvena zvezda - Baskonija 19
Makabi - CSKA 20.05
Real - Olimpijakos 21

u petak

Žalgiris - Valensija 19
Bajern - Zenit 20.30
Asvel - Armani 20.45
Barselona - Panatinaikos

Tabela: Efes 10-2, Barselona 9-3, Real 9-3, Makabi 8-4, CSKA 8-4, Panatinaikos 8-4, Armani 7-5, Himki 6-6, Olimpijakos 5-7, Zvezda 5-7, Baskonija 5-7, Fenerbahče 5-7, Asvel 5-7, Alba 4-8, Valensija 4-8, Bajern 4-8, Žalgiris 3-9, Zenit 3-9.