Košarka

Lučić vodio Bajern do važne pobede, komplikuje se borba za plej-of!

Izvor mondo.rs

Prekinuo je Bajern niz poraza i priključio se timovima koji se bore za ulazak u prvih osam na tabeli.

Izvor: MN Press

Košarkaši Bajerna prekinuli su niz od tri uzastopna poraza i na krilima Vladimira Lučića pobedili Zenit sa 77:69 (14:15, 23:20, 24:15, 16:19).

Bajern je ovaj meč morao da dobije i to mu je bio peti trijumf u takmičenju ove sezone, koliko imaju i Olimpijakos, Crvena zvezda, Fenerbahče, Valensija i Asvel, koji trenutno igra protiv Milana.

Ovo je druga pobeda Bajerna u poslednjih osam utakmica, a posle ove igra protiv Albe u gostima i ta utakmica je isto pod "moranjem" da se dobije.

Bajern od početka sezone ne može da računa na američkog beka Ti-Džej Breja, a povređeni su i Leon Radošević i Nihad Đedović. Posle dva i po meseca sledeće nedelje će se vratiti Džoš Justis, koji isto dva i po meseca ne igra zbog povrede kolena koju je doživeo letos u SAD.

Ipak, tim iz Minhena je prevazišao probleme sa povredama, najviše zahvaljujući Vladimiru Lučiću, koji je meč završio sa 17 poena, pet skokova, tri asistencije i indeksom korisnosti od 25.

Dobre partije pružili su i Greg Monro sa 12 poena, kao i Peteri Koponen i Dijego Flakadori sa po 11. Najefikasniji u Zenitu bio je Aleks Renfro sa 18 poena.

"Počeli smo malo sporije. Imali smo malo vremena da treniramo i da se pripremimo za utakmicu. Mislim da smo uradili dobar posao u odbrani. Važna utakmica za nas, da dobijemo i mi neku. Probaćemo da u sledećim utakmicama zadržimo ovo raspoloženje", rekao je Lučić posle meča.

Bajern je je tako dodatno zakomplikovao borbu za plej-of, jer mnogo timova sada juri osmo mesto, gde se trenutno nalazi Himki sa sedam pobeda, koliko ima i Armani.

Pogledajte rezultate i tabelu ostlaih mečeva.