Košarka

I devetnaesta godina bez Harisa Brkića...

Izvor mondo.rs

Tužna godišnjica od smrti legendarnog košarkaša.

Izvor: MN Press

Godine prolaze, ali sećanje na Harisa Brkića ne bledi...

Na današnji dan, 15. decembra, pre tačno 19 godina, sjajni bek preminuo je od posledica ranjavanja hicima iz pištolja, na parkingu ispod hale Pionir 12. decembra 2000. godine.


Do danas nije razjašnjeno ko je ubio Harisa kada je imao svega 26 godina, i koji je uopšte bio povod za ovaj bezumni čin, a podsećamo vas na priču o poslednjem susretu novinara Ivana Bogunovića sa Brkićem, neposredno pred ubistvo.

Prve košarkaške korake napravio je u sarajevskoj Bosni, u Partizan je došao 1992, a za prvi tim počeo da nastupa u sezoni 1993/94, nakon pozajmice čačanskom Borcu.

Sa timom iz Humske osvojio je tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa, a u sezoni 1997/1998, kao član prve petorke sa Đokićem, Radoševićem, Tomaševićem i Drobnjakom, doprineo plasmanu na Fajnal for Evrolige.


Jednu titulu osvojio je i sa ekipom Budućnosti, iz koje se krajem 2000. godine vratio u Partizan i pre tragedije koja se desila nakon večernjeg treninga crno-belih, uoči gostovanja Efesu u Istanbulu, stigao da nastupi na samo još tri meča.

Brkić je odigrao 294 zvanične utakmice u crno-belom dresu i postigao 3.740 poena.

Nikada neće biti zaboravljen!

PROČITAJTE I OVO