Uživo

Zvezda se podigla, pa ODUVALA Olimpijakos: Braun rešetao do 34!

Velika pobeda Crvene zvezde nad "bratskim" Olimpijakosom i to nakon uzbudljivog preokreta u "Štark areni". Lorenco Braun je plesao na parketu, a važan je bio i "rafal" Bilija Berona kojim se ekipa Dragana Šakote prvi put odlepila od rivala.

Izvor: MN Press

Najbolje poluvreme Zvezde ove sezone i VELIKA pobeda u Evroligi!

Crveno-beli su ove večeri u "Štark areni" loše počeli utakmicu protiv "bratskog" Olimpijakosa, gubili su 12 razlike na poluvremenu, ali su se u nastavku meča pojavili mnogo borbeniji i motivisaniji, zbog čega su zabeležili šesti trijumf u Evroligi - 88:81 (16:21, 20:27, 25:13, 27:20).


Apsolutni heroj meča bio je Lorenco Braun koji je odigrao svoj najbolji meč u crveno-belom dresu beležeći 34 poena (11/18 za dva, 2/4 za tri), a beogradska publika čak je skandirala i "MVP".

"Zo" je vukao konce i u prvom poluvremenu kada je šut za tri poena (7/14) bio gotovo jedini segment u igri Zvezde koji ih je održavao u igri. Uopšte ih nije služio šut za dva poena (tek pet pogodaka), a svakako najproblematičnija bila je odbrana, pre svega "meka" u reketu, dok je i Olimpijakos pogađao spolja uzdajući se u odličnog Brendona Pola (21 poen).

Crvena zvezda - Olimpijakos (sport)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Međutim, energija s tribina i "penali" posle ofanzivnih skokova polako vraćali Zvezdu na sve manju jednocifrenu razliku, da bi "Arena" eksplodirala na trojku Simanića za izjednačenje (58:58).

Tada je "motore upalio" i fenomenalni Bili Beron (17 poena) vezavši tri trojke u nizu krajem treće i početkom poslednje deonice, na to se nastavio neverovatni Lorenco Braun za koga niko u Olimpijakosu nije imao rešenje, dok vredi istaći i Branka Lazića (8 poena).

Izvor: MN Press

Kapiten crveno-belih pogodio je važan "step-bek" kada se Olimpijakos počeo dizati, odnosno završio je jednu kontru poenima i nije dozvolio da dođe do grča kod njegovih saigrača.

Osim pomenutih igrača vredi spomenuti i Ognjena Dobrića (6 poena), koji je pogodio dve jako bitne trojke u drugoj deonici, odnosno Džejmsa Gista koji je veliki doprinos dao u odbrani, ali je na kraju imao i atraktivno zakucavanje kojim je sve rešeno (8 poena, 7 skokova).

Kod crveno-belih u strelce su se upisali još i Dejan Davidovac (4), Čarls Dženkins (3) i Majkl Odžo (2), dok su bez poena bili Ognjen Kuzmić, Filip Čović i Muhamed Faje.

Što se tiče Olimpijakosa kod njih su pored pomenutog Brendona Pola "iskočili" još i Nikola Milutinov sa 15 poena i 11 skokova, dok je Jorgos Pritnezis ubacio 14 uz osam skokova. Vasilis Spanulis je jurio rekord Evrolige, ali će to morati na nekom drugom meču pošto je ubacio četiri poena.

Zvezda sada ima šest pobeda i devet poraza, kao i Olimpijakos.

Sve rezultate i tabelu Evrolige pogledajte OVDE!

Izvor mondo.rs
20:54

40' - Kraj, pobeda Zvezde!

Crvena zvezda je odigrala sjajno drugo poluvreme i slavila šestu pobedu u Evroligi ove sezone - 88:81 (16:21, 20:27, 25:13, 27:20).

Crvena zvezda - Olimpijakos (sport)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

20:47

39' [87:74] - Braun!

Nestvarna utakmica i najbolja njegova u dosadašnjoj karijeri u dresu Zvezde. Još jedan moćan prodor, sada ima 33 poena...

"MVP, MVP" čuje se sa tribina.

20:44

39' [85:74] - Braun!

Kakva partija Amerikanca...

Pogađa trojku za +11, ukupno ima 31 poen, Čeri promašuje dva slobodna bacanja.

20:42

38' [82:74] - Gist!

Snažno zakucavanje odličnog centra Zvezde za plus osam pred tajm-aut!

20:41

37' [80:74] - Važni poeni Lazića!

Olimpijakos lako dolazi do poena... Printezis na svoj način smanjuje na četiri razlike.

Važni poeni Branka Lazića!

20:37

36' [76:68] - Opet je tu Zo!

Nestvarna partija Lorenca Brauna koji pogađa "flouter" pred televizijski tajm-aut.

Ima čak 26 poena američki plej...

20:33

34' [72:65] - Vruće u Areni!

Poeni kapitena Branka Lazića u kontri, pa nesportski faul Bilija Berona. Ubrzo posle toga i Vila Čerija...

20:29

33' [69:63] - Beron!

Važni poeni Gista na početku poslednje deonice za vođstvo, a onda rafalna "paljba" Berona koji je postigao još dve trojke za Zvezdu. Ne promašuje Amerikanac trenutno!

Izvor: MN Press - arhiva

20:27

30' [61:61] - Beron! Spanulis!

Beron pogađa trojku za vođstvo Zvezde, ali mu odmah uzvraća Ročesti na drugoj strani i ne dozovoljava da u poslednju deonicu domaćin uđe s prednošću.

20:23

30' - Izjednačenje!

Sjajna energija Zvezde i zasluženo izjednačenje!

Boriša Simanić je postigao trojku za oduševljenje čitave Arene...

20:07

23' [44:50] - Prava reakcija!

Fantastičan početak drugog poluvremena za Lorenca Brauna koji je u pravom naletu, Zvezda je prišla na šest poena razlike, ali trener Olimpijakosa veruje da je to "sitnica" i da nije neophodno da traži tajm-aut.

Tu je i podrška sa tribina!

19:52

Poluvreme - 36:48!

Crvena zvezda šutira 7/14 za tri poena u prvom poluvremenu, ali i uprkos dobrim procentima igra vrlo loše u odbrani zbog čega je ovaj rezultat na semaforu...

19:42

19' [35:44] - Braun!

Dva odlična prodora Brauna za "minus šest", bilo bi i povoljnije po Zvezdu da su bolje pazili na Brendona Pola i Jorgosa Printezisa... Opet devet razlike!

Izvor: MN Press

19:40

17' [31:39] - Dženkins!

Konačno je pogodio svoju prvu trojku u Evroligi ove sezone i naterao trenera Olimpijakosa da zatraži tajm-aut pošto su se njegovi igrači malo opustili.

19:37

Sporan transparent u Areni... Pogledajte o čemu se radi OVDE!

19:29

15' [24:37] - Raste razlika!

Pogađa dve trojke Ognjen Dobrić, usamljen na 45 stepeni, ali Olimpijakos je u odličnom ritmu u napadu, sada se uključio i Milutinov.

19:26

12' [18:28] - Dvocifrena razlika!

Odlično su igrači Olimpijakosa počeli drugo poluvreme, uspeli su Pol, Rid i Vezenkov da lako ubace još sedam poena, dok na drugoj strani sam igra Braun.

19:19

10' [16:21] - Kraj prve četvrtine

Veća koncentracija Olimpijakosa u završnici ove deonice. Pol je pogodio trojku, probao je da uzvrati Čović, bio je to veliki promašaj, pa je Čeri dobio još jednu priliku - ubacio je trojku, ali je srećom po Zvezdu zakasnio...

19:15

9' [16:17] - Beron i penali

Vrlo raspoložen Beron, serija "zadnjih" promena i prodor pored Ročestija, koji doduše nikada nije ni bio poznat po naročitoj odbrani... Olimpijakos vodi zahvaljući penalima.

Izvor: MN Press

19:12

8' [14:14] - Serija 7:0! Prekida je Beron...

Zaigrao je mnogo čvršće Olimpijakos i uz pomoć Printezisa, Papanikolaua i Milutinova napravio je preokret dok su šutevi Simanića i Brauna stali na obruču.

Serija Grka prekida trojkom Beron!

19:06

5' [11:7] - Lepi prodori!

Spanulis, koji danas juri rekord Evrolige beležei svoje prve poene na meču, dok Braun uspeva prodor da kruniše poenima.

Šteta što meč ne prati više publike - najslabija poseta u Areni ove sezone.

19:05

4' [9:5] - Još dve trojke!

Uspeo je Koniaris da postigne trojku na "akrobatski" način, ali raspoložen je vrlo Boriša Simanić koji pogađa i treću trojku za Zvezdu na ovom meču.

19:03

2' [6:2] - Dobar početak Zvezde!

Po trojku sa 45 stepeni pogađaju Dejan Davidovac i Lorenco Braun, samo sa suprotnih uglova, dok za sada dobro funkcioniše i odbrana koju je samo u jednom navratu nadmudrio iskusni Jorgos Printezis.

19:00

Nebojša Ilić uručio je Tejloru Ročestiju prigodan poklon (dres) za odličnu sezonu u dresu Crvene zvezde, pošto sada igra za Olimpijakos.

18:55

Lorenco Braun je i zvanično u sastavu za tim Crvene zvezde ove večeri.

Očekivano, navijači Zvezde pevaju i pesme o Olimpijakosu!

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

18:49

Još malo...

17:28

Sudije večerašnjeg meča biće...

Za večerašnji meč delegirani su arbitri Danijel Jerezuelo (Španija), Žozef Bisan (Francuska), Rain Perandi (Estonija).

17:20

Zvezda samo jednom pobedlia Olimpijakos

Olimpijakos je dugo bio jedini velikan koga Zvezda nije mogla da pobedi. Do njihovog prošlog duela, pretprošle sezone, skor je bio 5-0 za grčki tim. Onda je Zvezda slavila u "Pioniru" 2018, u meču koji su obeležile i glasne uvrede "Delija" za tadašnjeg debitanta domaćih, Alena Omića.

Dakle, trenutni skor je 5:1 za Olimpijakos.

Ukratko

  • Skor Zvezde je 5-9, Olimpijakosa 6-8
  • Lorenco Braun zbog povrede nije igrao od četvrtka
  • Marko Jagodić Kuridža neće večeras debitovati
učitaj još +