Košarka

Barselona pala u Vitoriji, prva pobeda Ivanovića u Evroligi

Izvor mondo.rs

Sigurno je vodila Baskonija, ali smo na kraju gledali dramu

Izvor: MN Press

Baskonija je zaustavila Barselonu! Duško Ivanović je zabeležio svoju prvu evroligašku pobedu u trećem mandatu kluba iz Vitorije, pošto je njegov tim večeras savladao favorizovane goste sa 76:74 (21:15, 26:16, 18:23, 11:20).

Baskonija sada ima sedam pobeda iz 17 kola i to je jedan od retkih rezultata koji nije išao na ruku Crvenoj zvezdi u borbi za plej-of.

Zvezda je večeras kod kuće "razbila" Bajern sa 93:63 i tako ostvarila svoj osmi trijumf, koliko imaju i Asvel, Armani i Himki, ali uz meč manje. Barselona je ostala na 13 pobeda.

Baskonija je odlično počela, vodila je u trećoj četvrtini sa 21 poenom razlike, a u četvrtoj sa 14, ali ogroman kvalitet Barselone je došao do izražaja, tako da je slobodnim bacanjima Pijera Oriole gost izjednačio na 74:74, 56 sekundi pre kraja.

Uzvratio je Tornike Šengelija za novo vođstvo Baskonije, da bi Nikola Mirotić promašio šut za izjednačenje. Imala je Barselona još prilika za pobedu, pošto je Viktor Klaver ukrao loptu devet sekundi pre kraja, ali je Oriola promašio trojku za pobedu.

Najefikasniji u Baskoniji bio je Pijerija Henri sa 20 poena, tri skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte, a podržali su ga Šavon Šilds sa 14 i Šengelija sa 13 poena.

Timu Svetislava Pešića ovo je bio prvi evroligaški poraz još od novembra, odnosno posle pet vezanih mečeva. Najraspoloženiji u timu bio je Mirotić sa 17 poena.

Pogledajte i ostale rezultate 17. kola Evrolige i tabelu.