Košarka

Umalo tragičar, a ipak Zvezdin heroj: Baš sam bio popi**eo!

Izvor mondo.rs

Amerikanac je postao heroj samo minut nakon što je napravio ogroman kiks u završnici. Pohvalio je ceo tim posle trijumfa.

Izvor: MN Press

Kevin Panter imao je uspone i padove u Vilerbanu i na kraju je trojkom doneo Zvezdi jako bitnu pobedu.

Nakon što je napravio veliku grešku i predao loptu domaćima da izjednače, američki šuter je preuzeo odgovornost i u poslednjem napadu Beograđana ubacio šut za tri, koji je doneo crveno-belima četvrti trijumf u nizu i skor 9-9.

Posle utakmice, on nije krio emocije.

"Bilo je sjajno! Toliko sam popiz**o zbog izgubljene lopte...", prvo je što je izjavio.

"Moram da pohvalim ceo tim. Vratili smo se iz minusa od 21 razlike, borili smo se i izborili, pa je sve završeno u četvrtoj četvrtini. Jednostavno, ponosan sam. Ovo je bila pobeda koja nam je bila baš potrebna", dodao je on.

Pogledajte Panterovu trojku.

Asvel Zvezda Kevin Panter trojka (SPORT)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Trener crveno-belih Dragan Šakota kritikovao je posle utakmice igru u prvom delu, a pohvalio reakciju u nastavku.

"Sve je bilo pogrešno do poluvremena. Nismo imali brzinu. U drugom delu smo sve promenili u svojoj odbrani i pojačali brzinu u odbrani. Zaustavili smo sve i kontrolisali smo utakmicu, pa smo se vratili. To je pokazatelj karaktera, koji je veoma važan u ovim utakmicama. Iznenadili su nas energijom koju su imali od početka. Bili su veoma, veoma agresivni. Pobedili su nas u svakom bloku. Kasnili smo. Ali, posle toga smo shvatili kako je trebalo da igramo i sve je bilo u redu", izjavio je šef struke crveno-belih.

Zvezda se posle ovog meča vraća u Beograd, na pripremu za narednu, takođe jako bitnu sedmicu, u kojoj će odigrati tri utakmice - u ponedeljak protiv Mege, u sredu protiv Žalgirisa, a u petak protiv Albe.

Asvel Crvena zvezda (SPORT)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball