Košarka

Zvezda ulazi u napornu nedelju: Tri utakmice u PET dana

Izvor mondo.rs

Crveno-beli brzo ostavljaju za sobom trijumf protiv Asvela, jer ih čeka naporan raspored.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda ulazi u još jednu nedelju "duplog" evroligaškog programa, ali je pre toga čeka i važan zadatak u ABA ligi.

S obzirom na svoju trenutnu situaciju na tabeli i na skor 8-6, ekipa Dragana Šakote više nema pravo na grešku, a sa imperativom pobede odlazi i na naredno gostovanje u Halu sportova "Ranko Žeravica".

U čuvenoj beogradskoj dvorani, Zvezda će u ponedeljak gostovati Megi, a potom će posvetiti pažnju evroligaškim utakmicama u Štark areni.

Dakle, raspored crveno-belih za ovu nedelju je:

- ponedeljak 17.00, Mega - Zvezda
- sreda 19.00, Zvezda - Žalgiris
- petak 19.00, Zvezda - Alba

U ovom trenutku, pažnja regionalnog šampiona usmerena je ka "jadranskom" meču protiv ekipe Dejana Milojevića, o kojoj je Šakota govorio u najavi utakmice.

"Moramo da konstatujemo na početku da ova ekipa Mege nije ona ista od pre tri nedelje, kada su došla tri nova igrača. I to se vidi po svemu", rekao je Šakota.

"Ubacuju po 100 poena po utakmici, imali su veliku šansu da pobede i u Ljubljani i u Zadru. Uvek sam imao respekt prema mladim igračima i moramo vrlo ozbiljno da shvatimo ovu utakmicu, jer igramo sa ekipom koja je jako agresivna, igra vrlo brzo i ima mnogo skokova, po čemu su prvi u ligi. Ne treba zaboraviti da su u sistemu, jer je isti trener tu već godinama", izjavio je on.

Šakota nije govorio o statusu povređenog Marka Jagodić-Kuridže ili odsutnog Čarlsa Dženkinsa, pa ostaje da se vidi da li će neko od njih biti u sastavu za naredni meč ili za duele protiv Litvanaca i Nemaca.

Zvezdin centar Vladimir Štimac bio je uz Kevina Pantera jedan od heroja trijumfa u Francuskoj, a pred duel protiv Mege poručio je...

"Teška utakmica je pred nama, očekuje nas tim koji je po kvalitetu mnogo bolji od trenutnog plasmana na tabeli. Novi igrači su doneli kvalitet, sve utakmice koje su odigrali u prethodnom periodu su im bile na jednu loptu, igraju agresivno, sa mnogo skokova i poena. Sa druge strane mi moramo da odgovorimo na tu agresivnost i da maksimalno angažovano dođemo do svoje igre i cilja, a to je pobeda u ovom meču na koji gledamo kao da je evroligaški", izjavio je Štimac.

Podsetite se kako je Zvezda pobedila u petak, na parketu na kojem je Štimac drugi put ove sezone postigao 21 poen.

Asvel Crvena zvezda (SPORT)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball