Košarka

NBA legenda došla u Evroligu u 38. godini

Izvor mondo.rs

Nekadašnji član idealne NBA petorke potpisao za evropskog velikana.

Zvučno ime u Evroligi!

Poznati krilni centar Ameri Stodemajer (37 godina, 208 centimetara) potpisao je za Makabi i debitovaće ovog januara u najjačem evropskom takmičenju.

Nekadašnji ruki godine (2003) i osvajač olimpijske medalje sa reprezentacijom SAD u Atini, pridružio se "Ponosu Izraela" u zemlji u kojoj je dve sezone igrao za Hapoel Jerusalim.

Jedan od najatraktivnijih igrača svoje generacije već dugo odlaže odlazak u penziju i neće je biti bar do sledećeg leta. 

Posle značajne karijere u NBA ligi, gde je čak šest puta nastupao na Ol-staru igrajući osam godina za Finiks, pa pet za Njujork Nikse, Stodemajer je nakratko bio član Dalasa i Majamija, pre nego što se 2016. doselio u Evropu i pomogao Hapoelu da osvoji nacionalnu titulu.

U međuvremenu je postao i suvlasnik tog kluba.

U sezoni 2017/18 pridružio se revijalnoj "Big3" ligi u Americi, koja ipak nije zadovoljila njegovu glad za košarkom, pa se prošle godine vratio u Hapoel, a prošlog oktobra je na nekoliko meseci potpisao ugovor i sa jednim kineskim klubom.

"Veoma sam zahvalan na ovoj prilici. U Izraelu sam, u zemlji koju volim i imam šansu da igram na najvišem evropskom nivou. Ostvario sam san", rekao je Stodemajer za sajt Makabija, za koji će debitovati u sledećem kolu Evrolige u Minhenu, a u Beogradu će nastupiti protiv Zvezde 6. marta.