Košarka

Micić odmara i pred Zvezdu - da li će biti spreman za Arenu?

Izvor mondo.rs

Turski šampion u desetkovanom sastavu igra protiv Bešiktaša.

Anadolu Efes, ubedljivi lider tabele Evrolige (18-3), igra ovog vikenda derbi turskog prvenstva protiv Bešiktaša, ali sa zaista "prošaranim" timom.

U ekipi Ergina Atamana nije Šejn Larkin, koji je dobio odmor posle još jednog MVP nastupa u Evroligi, a odsustvuju i ranije povređeni Vasilije Micić i Brajant Danston, koji je mesecima van terena, kao i Kris Singlton, koji je zadobio problem ove nedelje.

Na taj način, ostala je nedoumica da li će Micić moći u petak da istrči na parket svog bivšeg kluba - Crvene zvezde.

Sjajni srpski organizator igre odigrao je poslednji meč u Evroligi 3. januara. Potom se povredio na treningu i započeo pauzu zbog koje je propustio poslednja četiri kola najjačeg takmičenja.

Dramatični nedeljni derbi Istanbula pripao je Bešiktašu, koji je trijumfovao posle produžetka, Efes - Bešiktaš 98:104 (24:17, 22:29, 24:18, 16:22, 12:18). Najefikasniji igrač pobedničkog tima bio je Šakin O'Nil Mekisik sa čak 38 poena, uz indeks korisnosti 41.

Sa druge strane, najefikasniji u Efesu bio je Rodrig Boboa sa 29 poena za 39 minuta na terenu. Osim njega, dvocifreni učinak u napadu imali su i Krunoslav Simon sa 18 poena, Alek Piters sa 15 i Adrijan Moerman sa 10.

Duel Efesa i Zvezde zakazan je za petak u 19 časova.