Košarka

Svet tuguje: Kobi i Điđi na zidovima ŠIROM planete!

Izvor mondo.rs

Na YouTube kanalu rekonstruisan je let helikoptera pre nesreće u brdima iznad Los Anđelesa.

Danas je dve nedelje od kada su Kobi Brajant, njegova kcerka Ðijana i još sedmoro putnika i clanova posade izgubili živote u padu helikoptera u brdima iznad Los Andelesa.

Murali u cast prerano nastradale košarkaške legende pojavljuju se svakodnevno, ne samo u El-Eju i ostalim gradovima Sjedinjenih Država, vec širom sveta, što na tužan i dirljiv nacin potvrduje velicinu "Mambine" karijere.

Broj "8" ili broj "24", svejedno.

Ljudi koje je Brajant inspirisao da, poput njega, pronadu put do izvrsnosti pronalazili su i pre tragicnih dogadaja tog 26. januara nacine da izraze zahvalnost i poštovanje.

Posle tog tužnog dana, bilo ih je samo više.

Pogledajte galeriju fotki sa zidova Los Andelesa na Zapadnoj, Bruklina na Istocnoj obali SAD, Valencuele na Filipinima, jedne od evropskih prestonica, Pariza…

Sve vesti o tragediji Brajantovih možete pronaci na našem portalu, kao i kolumnu posvecenu neponovljivoj karijeri beka rodenog 23. avgusta 1978. u Filadelfiji.

Upecatljiv nacin da iskaže talenat, pronašao je i momak iz El-Eja, kojem je trebalo 20 casova da naslika Brajantov portret koristeci Rubikove kocke kao cetkice i platno.

Kobi Brajant rubikove kocke (sport)
Izvor: YouTube

Ovaj snimak brzo je postao hit na YouTube kanalu, na kom je juce pažnju svetske javnosti izazvala i video rekonstrukcija leta i pada helikoptera u kom su se nalazili Brajantovi.

Specijalizovani studio koji se bavi rekonstrukcijama avio nesreca koristio je policijske izveštaje, izjave ocevidaca, dostupne mape terena, fotografije i snimke.

Kobi (sport)
Izvor: YouTube

Lejkersa su povukli iz upotrebe oba Kobijeva dresa, u kojima je za 20 godina osvojio pet titula prvaka, još u decembru 2017. kada je Erving "Medžik" Džonson kao voditelj ceremonije pred punim "Stejplsom" rekao da se radi o najvecem košarkašu u istoriji slavne franšize.

U danima posle tragedije, zauvek je pod svodove njene osnovne škole u predgradu Los Andelesa podignut i Ðijanin dres sa brojem "2".


Za 24. februar zakazana je komemoracija u "Stejpls centru", upravo zbog simbolike u brojevima - 2/24.

Tagovi