Košarka

Pozajmljeni košarkaš Zvezde na Ol staru VTB lige!

Izvor mondo.rs

Lepo priznanje za Dušana Ristića.

Izvor: MN Press

Odlične partije nisu prošle neopaženo!

Srpski košarkaš Dušan Ristić (24, 214 cm) igraće na ovogodišnjem Ol staru VTB lige pošto je izabran u "Tim sveta", kao jedan od 13 košarkaša koji su impresionirali ove sezone.

Ristić igra za Astanu kao pozajmljeni košarkaš Crvene zvezde, u koju je rekao da će se vratiti, i čini se da je u klubu iz Kazahstana pokazao i formu kakvu je imao na koledžu "Arizona". Njegova ekipa nalazi se na devetom mestu, a on jenajbolji igrač tima.

Prosečno beleži 16,7 poena i 11,3 skoka po meču, a posebno impresivan bio je početkom novembra kada je Evroligašu Zenitu ubacio 30 poena.

Uz njega je u timu sveta još jedan igrač na "ić" - Branko Mirković iz Tsmokija koji je nastupao za Bugarsku - dok su tu još i Hajns i Džejms (CSKA), Tima i Jerebko (Himki), Mekolum i Smit (Uniks), Ajon (Zenit), Kuzminskas (Lokomotiva), Juskevičijus (Parma), Vinales (Kalev) i Ristićev saigrač Hil (Astana).

"Tim Rusije" čine Šved i Monja (Himki), Kurbanov, Antonov i Bolomboj (CSKA), Hvotsov i Truškin (Zenit), Kulagin i Fridzon (Lokomotiva), Grigorjev i Zabelin (Parma), Zakarov (Jenisej i Astapkovič (Nižnji).

Treneri ekipa su Jevgeni Pašutin ("Ruske zvezde") i Rimas Kurtinaitis ("Svetske zvezde").

Utakmica je na programu 16. februara, a videćemo i program u zakucavanju i šutiranju trojki.