Košarka

Finska - Srbija: Hala RASPRODATA, ulaznice "išle" i do 120 evra!

Domaćin će imati sjajnu podršku protiv naše reprezentacije.

Reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo. Predvođeni novim selektorom, u ''šarenom'' igračkom sastavu, reprezentativci su otputovali u Finsku.

Dolazak jedne od najboljih svetskih selekcija, a Srbija to svakako jeste, izazvao je mnogo pažnje u Finskoj. Tako je hala u kojoj će se igrati skoro rasprodata, a preostalo je samo 12 ulaznica na susret u prodaji.

Finci će Srbiju ugostiti u Espu, drugom najvećem gradu u svojoj državi. Ovaj susret će se igrati u hali ''Metro Arena'', koja je inače objekat napravljen za održavanje mečeva u hokeju na ledu.

Domaćin danima najavljuje gostovanje srpskog nacionalnog tima, osvajača srebrne medalje sa prethodne kontinentalne smotre. To je dalo rezultata, pošto su karte ''planule''.


Ako ste, kojim slučajem, planirali da krenete na sever Evrope i da pružite podršku reprezentaciji na debiju Igora Kokoškova, moraćete dobro da platite ulaz. I da požurite.

Ostalo je još samo 12 karata u ponudi, sve se one nalaze uz sam teren (popularni ''court seat'') i cena im je 120 evra! Po komadu, naravno. Ne baš povoljno ukoliko dolazite iz države poput Srbije. Sudeći po interesovanju Finaca i ovih nekoliko ulaznica će biti prodato, a vi pokušajte da stignete do njih pre domaćina.

Meč reprezentacija Finske i Srbije na programu je u četvrtak od 20 časova. Za razliku od naše reprezentacije, finska nema kadrovskih problema. Henrik Detman, koji od 2004. vodi "čopor vukova", nije mogao da računa samo na jednog igrača, Laurija Markanena iz Čikago Bulsa.

Bajern Minhen dozvolio je Peteriju Koponenu da nastupi, biće tu i tandem Amerikanaca sa finskim pasošem Aleks Marfi i kapiten Šon Haf, uz neizostavnog Sasu Salina. Poređenja radi, Detman je pozvao samo dvojicu novajlija za utakmice sa Srbijom i Švajcarskom, Henrija Kantonena i Idona Makshuna.