Košarka

Crveno-beli znaju gde su grešili protiv šampiona: Nema tuge, već da radimo

Izvor mondo.rs

Košarkaši Zvezde u sebi pronalaze uzroke poraza protiv CSKA i okreću se onome što dolazi. Iako to u ovom trenutku nije najjednostavnije.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezda odigrali su ravnopravan meč protiv CSKA, ali su ipak morali da čestitaju šampionu Evrope zasluženi trijumf.

Majk Džejms, lider Moskovljana, probudio se u drugom poluvremenu i ubacio 24 od svojih 29 poena, pa je zajedno sa saigračem Danijelom Haketom zadavao najvažnije udarce ekipi Dragana Šakote.

Amerikanac je ubacivao bitna slobodna bacanja (14/18), a italijanski "kombo bek" pogađao je prelomne trojke (3/7) i kažnjavao Zvezdine propuste u svom reketu.

O tim kiksevima posle utakmice je govorio krilni centar crveno-belih Marko Jagodić Kuridža.

"Nismo dobro zagradili svoj obruč i oni su svaki put iz druge šanse dali trojku. Sećam se da su tri trojke tako dali, uz jedan ulaz. To je ozbiljna razlika danas u košarci, pogotovo u utakmicama koje su na jednu-dve lopte. Moramo da radimo na tome i da se dignemo. Težak vikend je iza nas, jer smo izgubili dobijenu utakmicu protiv Partizana, to je bilo sigurno emotivno za sve igrače, ali moramo da radimo na sebi, da budemo što bolji u nastavku sezone, da ispoštujemo ciljeve", izjavio je iskusni košarkaš Zvezde.

Njegov saigrač iz reketa Vladimir Štimac čestitao je pobedu gostima bez traženja alibija.

"Ne možeš da budeš zadovoljan kad izgubiš. Mislim da smo u poslednjoj četvrtini odigrali lošije, oni su pogađali, Džejms je igrao 'jedan na jedan', davali su koševe... Nedostaje nam možda malo odmora i energije u pregustom rasporedu, ali možemo da pričamo šta hoćemo. I drugi igraju, imaju isti raspored. Izgubili smo, igrali su bolje", dodao je centar.

Koliko je (bilo) teško oporaviti se od bolnog poraza u finalu Kupa Koraća?

"Nema tu oporavka. Ideš u sledeću utakmicu, razmišljaš da igraš bolje, pobediš, treniraš jače... Prošlo je to, ima života i posle košarke, nekih stvari... Alo razmišljaš da ćeš da tuguješ, onda od toga nema ništa".

Crvena zvezda CSKA (SPORT)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Štimac je za kraj naglasio da ekipa mora da se usmeri ka onome što je najvažnije - ABA ligi.

"Druge stvari su obezvređene. Mi moramo da se fokusiramo na to. Ako bude dodela mesta u Evroligi, dodeliće se kroz ABA ligu. Moramo da se spremimo, nadam se da će se novi igrač uklopiti brzo. Nema predaje, mnogo tugovanja, ako tuguješ, život ide dalje. Neću da tugujem dok dolaze novi izazovi i prilike da se uradi nešto", dodao je centar crveno-belih.

Pred Zvezdom je vikend za predah i trening, a onda će naredne srede otputovati u Vitoriju, na meč protiv Baskonije zakazan za četvrtak u 21 čas.