Košarka

"Čudne dve nedelje posle Kupa Srbije za Zvezdu"

Izvor mondo.rs

"Samo smo delimično ispoštovali plan", rekao je Andrija Gavrilović posle poraza u Vitoriji.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda mts ubedljivo je poražena na gostovanju Baskoniji (71:56), pa je tako na osam kola do kraja regularnog dela sezone u Evroligi - sve dalje od mesta koje vodi u plej-of.

Aktuelni šampion ABA lige i Srbije ne nalazi se u dobrom momentu posle šokantnog poraza u finalu Kupa Srbije protiv Partizana, nisu uspeli da se "dignu" protiv CSKA, dok na gostovanju u Vitoriji, bez prvog trenera Dragana Šakote, energija nije bila na zavidnom nivou.

Vođenje utakmice preuzeo je Andrija Gavrilović, kome ta uloga ove sezone nije strana, ali sem solidne reakcije na početku treće deonice - Zvezda nije uspela da parira Baskoniji.

"Prvo moram da čestitam Baskoniji na dobroj utakmici i zasluženoj pobedi. Mislim da su poslednje dve nedelje bile čudne za nas zbog pauze posle Kupa Srbije, morali smo da treniramo i radimo malo više, uostalom kao i Baskonija. Pripremili smo se na ono što smo hteli da zaustavimo, to je jaka odbrana i kontre posle dobre odbrane, kao i njihove visoke igrače...", kazao je Gavrilović i dodao:

"Na kraju smo to samo delimično uspeli. To vam govori 56 poena, što očigledno znači da nismo našli način da kaznimo njihovu odbranu, kao ni kako da bolje odigramo u napadu. Na kraju, njima smo dopustili visok procenat šuta za dva poena, oko 60%, i to je ono što je odlučilo meč".

Crvenoj zvezdi mts predstoji izuzetno važan meč u ABA ligi već u nedelju protiv Cedevite Olimpije (21 čas), direktnog rivala za plej-of takmičenja.