Košarka

"Pronašao" ruku: Utakmica sezone Vanje Marinkovića protiv Fenerbahčea!

Izvor mondo.rs

Pet trojki iz sedam pokušaja za 22 poena, ali i novi poraz.

Izvor: MN Press

Jedna iz 13 pokušaja na pet utakmica, pa pet od sedam na jednoj.

Uz još tri dvojke iz četiri pokušaja, dva skoka i dve asistencije za ukupno 24 poena pred 7.500 navijača u "La Fonteti", Vanja Marinković "raskrstio" je sa periodom loših igara i prikazao najbolju igru ove sezone u Evroligi, ali…

To ovog petka uveče u poslednjoj utakmici 26. kola nije bilo dovoljno za pobedu nad ranjenim Fenerbahčeom, koji je na vezane poraze od Makabija i Real Madrida u Istanbulu odgovorio serijom 0:7 za 11 razlike sredinom četvrte četvrtine (72:83), što je preiskusni Kostas Slukas potom rutinski priveo u važnu pobedu:

Valensija - Fenerbahče 86:93 (14:21, 27:26, 19:18, 26:28).

Bio je to revanš za istanbulskih 98:100, posle produžetka, što se kasnije ispostavilo kao prelomna tačka u sezoni žuto-plavih, jer je usledila najbolja serija rezultata Fenera od šest pobeda u sedam kola. Ovaj ishod, ujedno, značio je da se Valensija, Fenerbahče i Himki nalaze na DEOBI osme pozicije na tabeli.

Valensija, poput Olimpije iz Milana, nastavila je da "klizi" ka još jednoj sezoni bez plej-of košarke.

Izvor: MN Press


Marinković je posle 20 poena ubačenih u porazu od Olimpijakosa (8/8 za jedan, 3/4 za dva i 2/3 za tri), odnosno 19 postignutih u pobedi nad Bajernom (5/6 za dva, 3/5 za tri), ovog puta izrešetao obruč Fenera sa raznih distanci uz samo tri promašaja iz igre (3/4 za dva, 5/7 za tri), što mu je donelo epitet prvog strelca utakmice.

Dva poena manje postigao je Derik Vilijams (4/4 za dva, 4/6 za tri), daleko najraspoloženiji u timu našeg trenera Željka Obradovića, koji je posle minimalnog poraza od Makabija (77:78) i maksimalnog od Reala (65:94) dobio dva poen, skok i asistenciju od Nikole Kalinića za 13 minuta u igri.

Valensija - Fenerbahče (sport)
Izvor: YouTube


Bojan Dubljević ubacio je 15 bez promašaja iz igre, Đoan Sastre 11 za domaćina, dok su uloge Vilijamsovih "pratilaca" dobro odradili Slukas i Luiđi Datome sa po 14 poena.

Od vezanih januarskih pobeda u Rusiji, nad Zenitom i Himkijem, ekipa trenera Haumea Ponsernaua poražena je šest puta u sedam rundi Evrolige, u kojoj su ranije večeras važne pobede u plej-of trci zabeležili Himki i Žalgiris.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu pred novi "dupli program" sledeće nedelje.