Košarka

"Žoc" dvaput odbio Fenerbahče: Neće novi ugovor!

Izvor mondo.rs

Srpski trener, za sada, ne želi da produži saradnju sa Turcima.

Izvor: MN Press

Željko Obradović prolazi kroz verovatno najtežu sezonu u trenerskoj karijeri.

Fenerbahče najviše problema u Evroligi, gde je počeo katastrofalno i potom zaigrao bolje tako da i dalje ima realne šanse da se plasira u plej-of. Osvojili su Kup, dok u prvenstvu igraju promenljivo i trenutno se nalaze na trećoj poziciji sa 16 pobeda i pet poraza...

Umalo su doživeli šesti na gostovanju Afjonu (64:62), ali su izdržali u završnici i došli do trijumfa nakon kog je Željko Obradović bio veoma ljut na svoje igrače.

I ne samo to - kako prenosi turski košarkaški komentator i novinar Murat Murathanolu - Željko Obradović je dva puta u međuvremenu odbio produžetak saradnje sa Fenerbahčeom, pa se čini da se bliži kraj njegovog boravka u Istanbulu.

Trenutni ugovor Obradovića sa Fenerom "veže" do kraja ove sezone, više puta tokom jeseni spekulisalo se da bi mogao da dobije otkaz, ali izgle da će na kraju Srbin odlučiti.

Evidentno je da je "Žoc" nezadovoljan što se ekipa nije adekvatno pojačala posle odlazaka Nikola Melija i Marka Gudurića u NBA, dok su kuburili i sa povredama igrača poput Luiđija Datomea, Jana Veselog i Žofrija Lovernja.