Košarka

Željko Obradović hvali Zvezdu: Dobar su oni tim!

Autor Milutin Vujičić

Fenerbahče se revanširao Zvezdi za poraz u Beogradu, a trener turskog kluba posle meča govorio pohvalno o srpskom šampionu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda mts bila je nadomak "duple" pobede nad Fenerbahčeom ove sezone u Evroligi, ali koncentracija u završnici bila je na strani kluba iz Turske.

Nikola Kalinić pogodio je trojku na 40 sekundi do kraja, dok Stratos Perperoglu nije uspeo da mu odgovori na isti način, tako je da je Fenerbahče došao do pobede nad Zvezdom 66:63. Ovom pobedom Fenerbahče je stigao do vrlo izgledne situacije (13-14) da ostane u plej-ofu koji mu je u jednom trenutku sezone delovao i nedostižno...

Posle utakmice trener turskog tima Željko Obradović čestitao je svojim igračima na trijumfu uz pohvalu na račun sastava Dragana Šakote, koji je u Istanbulu predvodio Andrija Gavrilović.

"Bila je ovo teška utakmica i odlučena je u poslednjim sekundama", rekao je Obradović.

"Crvena zvezda je igrala zaista dobro u drugom poluvremenu, a mi smo u prvom delu propustili naše šanse da napravimo veću razliku. Oni su još jednom pokazali da su baš dobar tim", naveo je trener Fenerbahčea i okrenuo se meču u petak koji ih očekuje protiv Himkija.

"Oni igraju drugačije, imaju dobar roster i sposobni su da daju 90 i više poena bez problema, tako da je najvažnije za nas da igramo dobru odbranu".

Prethodnih dana spekulisalo se o tome da bi ovo mogla da bude poslednja sezona Željka Obradovića na klupi Fenerbahčea pošto je dva puta odbio da produži ugovor sa njima, a aktuelni je "oročen" do kraja takmičarske 2019/20.

Fener - Zvezda 66:63
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball