Košarka

Pauza za "večite"? Evroliga razmatra suspendovanje svojih takmičenja

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

NBA je već prekinula svoju sezonu, hoće li to i u Evropi biti slučaj?

Izvor: MN Press

Evroliga ozbiljno razmatra obustavljanje svojih takmičenja!

Pandemija korona virusa nastavlja da se širi i pravi sve veće probleme, a sada bi i međunarodna košarkaška takmičenja mogla da budu prekinuta.

Kako je Evroliga objavila na svom sajtu, ova opcija je mogućnost.

"Prateći jučerašnju objavu Svetske zdravstvene organizacije da je covid-19 virus sada pandemija, Evroliga je započela konsultacije sa svojim klubovima da privremeno suspenduje svoja takmičenja - Evroligu, Evrokup i 'Adidas Next Generation' turnir. Odluka će biti objavljena kasnije danas", stoji u saopštenju Evrolige od četvrka ujutro.

To znači da je utakmica Real Madrid - Crvena zvezda, zakazana za četvrtak u 21.00 pod velikim znakom pitanja, kao i sve ostale utakmice Evrolige.


Od ranije je poznato da bi ta utakmica trebalo da se odigra pred praznim tribinama, a ukoliko bude doneta odluka o prekidu takmičenja, to će uticati i na košarkaše Partizana.

Oni bi trebalo da prvi meč četvrtfinala Evrokupa odigraju u Beogradu 17. marta, protiv UNIKS-a, a u sredu je bilo objavljeno da bi i taj susret morao da bude odigran bez prisustva publike.

Nešto ranije, asocijacija igrača Evrolige (ELPA) izdala je saopštenje u kojem su zatražili od Evrolige da suspenduje svoja takmičenja.

"Promena situacije je zahtevala podsećanje Evroligi i klubovima učesnicima da ne mogu od igrača da traže da stave svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica u rizik putujući i učestvujući u utakmicama koje bi mogle da ih izlože povećanom riziku dobijanja COVID-19. Zbog toga, ELPA je zatražila od Evrolige i klubova da suspenduju takmičenja dok zdravlje, bezbednost i sloboda kretanja ne budu garantovani", navodi se u saopštenju.