Košarka

Sve stoji, dame igraju: Kraljevo i Radivoj Korać za trofej Kupa Srbije

Autor Mirjana Šegan

U Surdulici odigrani polufinalni mečevi završnog turnira Kupa Srbije za košarkašice "Milan Ciga Vasojević". Večeras od 18 časova meč za pehar

Izvor: MN Press

Finalni turnir Kupa Srbije za košarkašice "Milan Ciga Vasojević" održava se u Surdulici, uprkos pandemiji korona virusa.

Možda će vas zanimati

Nakon odigranih polufinala za trofej će se večaras boriti ekipi Radivoj Korać i Kraljevo.

Pred tek nešto više od 30 ljudi u dvorani ekipa Radivoj Korać pobedila je Vrbas u prvom polufinalnom duelu rezultatom 78:74 (30:19, 19:25, 19:13, 10:14).

Najzaslužnija za trijumf bila je Ljiljana Tomašević koja je ubacila 26 poena i imala šest skokova i pet asistencija.

"Bio je to neizvestan meč. Nisam najponosnija što kroz sezonu uspemo da napravimo razliku, pa nam se protivnik vrati… Na kraju smo uspeli da isteramo to do kraja i pobedimo. Čestitam Vrbasu na dobroj sezoni i dobroj utakmici. Čestitam mojim devojkama, na koje sam ponosna zbog svega kroz šta prolazimo u ovoj sezoni, povrede i sve to… Baš mislim da smo se potrudile i ostavile srce na terenu u momentima kad je bilo najteže, tako da mi je mnogo drago što smo izborile finale, a nadam se i zlatu", poručila je Tomašević, čiji je tim jednom u istoriji poneo trofej kupa.

Rival će im biti tim Kraljeva, koji je bio uspešniji od Novosadske ŽKA rezultatom 75:69 (13:11, 21:18, 25:10, 16:30).

Kraljevčanke su opravdale ulogu favorita na meču, iako je novosadski tim bio više nego žilav protivnik. Prelomile su meč u trećoj četvrtini, a potom uspele da očuvaju prednost, uprkos tome što je trener Dejan Kovačević ukazao šansu mlađim igračicama koje ne dobijaju mnogo prilike da igraju.

"Iskreno, nisam očekivao da će se igrati, ali ovo je jedan lep potez koji vraća veru u život i ljude da se izborimo sa svim nedaćama. Što se tiče same utakmice, svaka, sama po sebi, na ovakvim turnirima nosi pritisak i moja ekipa je malo podlegla, bez obzira što je ekipa iz Novog Sada slabiji tim od nas. U svakom segmentu smo bili bolji tim. Čestitam mojim igračicama, kao i ekipi ŽKA na fer i korektnoj borbi. Ostaje nam da se spremimo za finale i odradimo posao zbog koga smo došli u Surdulicu", napomenuo je trener Kraljeva Dejan Kovačević.

Kimberli Pjer-Luis bila je najefikasnija u redovima pobedničke ekipe sa 15 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je kod Novođanki Marija Mršić zabeležila 22 poena.

Finalni duel za trofej Kupa Srbije "Milan Ciga Vasojević" igra se večeras od 18 časova u Surdulici, uz direktan prenos na TV Arenasport 2.