Košarka

Ružne scene u ABA 2 ligi: Upali u svlačionicu sudija, pretili, vređali...

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Klub će morati da plati 5.000 evra i da zatvori dvoranu na sledećoj utakmici.

Radoš Savović
Izvor: MN Press

Veliki incident sa utakmice Druge ABA lige Široki - Sutjeska (78:80) dobio je svoj epilog "za zelenim stolom".

Zbog propusta u organizaciji utakmice i upada u svlačionicu arbitara Krunoslava Peića, Radoša Savovića (na slici) i Vladimira Krstevskog, Široki će morati da plati 5.000 evra i da zaključa dvoranu na prvoj sledećoj utakmici u okviru Druge ABA lige.

U obrazloženju kazne, disciplinski sudija regionalnog takmičenja Saša Pavličić - Bekić citirao je delegata Tonija Matića.

"Delegat utakmice u svom izveštaju o utakmici navodi da je HKK Široki imao propust u organizaciji na način da je na poluvremenu nepoznata osoba iz HKK Široki otvorio vrata svlačionice sudija utakmice i verbalno pretio sudijama. Nakon završetka utakmice, u tunelu ispred svlačionica, trojica članova HKK Široki verbalno su vređali sudije i vikali na njih, čime su počinjeni prekrškaji iz članaka DPABA"

Pavličić Bekić je zaključio da je nedvomisleno to da su upravo osobe koje su prestavljale klub napale sudije, pretile im i vređali ih.

"To je apsolutno nedopustivo", zaključeno je.

Široki je završio ligaški deo Druge ABA lige na petom mestu tabele, prvom ispod zone koja vodi u plej-of, a Sutjeska je četvrta i trebalo bi da se sastane sa Borce iz Čačka u doigravanju za plasman u viši rang.

Naravno, kad i ako se za to ispune uslovi.