Košarka

Sledi važan dan za Evroligu: Odluka pada u sredu!

Autor Mladen Šolak

Čelnici takmičenja sastaće se i razgovarati o daljoj sudbini borbe za titulu prvaka Evrope.

Izvor: MN Press

Evroligaška sezona 2019/20 prekinuta je sredinom marta zbog pandemije virusa korona, a kao prvi mogući termin za nastavak određen je 11. april, po ugledu na NBA ligu.

Međutim, dok ljudi masovno umiru u Evropi i dok Amerika postaje treća zemlja po broju zaraženih, sve je jasnije da tog dana neće biti ni košarke ni bilo kog vrhunskog sporta.

Zato će se Bord Evrolige u sredu okupiti u jednom video pozivu i doneti odluku o nastavaku sezone.

Prema pisanju specijalizovanog portala "Eurohoops", čelnici takmičenja će teško doneti konkretne zaključke o epilogu, s obzirom na ekstremne okolnosti. Ipak, očekuje se da funkcioneri Evrolige potvrde dalju suspenziju svojih takmičenja.

Bord Evrolige je ranije saopštio da je čvrsto posvećen završetku sezone na terenu, a u konferencijskom pozivu moglo bi da bude reči i o alternativnim rešenjima, poput onog o otkazivanju sezone.

"Plate dogovorene ugovorima takođe će biti jedna od tema ovog razgovora. Finansijske stavke su takođe uključene u posledice koje će doneti dalje odlaganje takmičenja", objašnjeno je. 

U ligaškom delu Evrolige preostalo je da budu odigrana još šest kola, a potom i kompletan plej-of, zaključno sa Fajnal-forom u Kelnu od 22. do 24. maja.

Tako je bar bilo predviđeno...