Košarka

FIBA: Od otkazivanja turnira do "fajnal fora" i "fajnal ejta"

Autor Milutin Vujičić

Zanimljive odluke donete su na današnjem sastanku...

Evropski bord FIBA održao je ovog jutra video-koferenciju na kojoj je pre svega dogovoreno kreiranje jasnih uputa kako će se košarka vratiti na "stare staze" posle završetka krize prouzrokovane korona virusom, što će biti predstavljeno u maju.

Pre toga je odlučeno da zbog zdravlja mladih igrača, trenera, sudija i navijača - otkažu svih 16 zakazanih nacionalnih turnira koji su pod njihovim ingerencijama.

Možda će vas zanimati

To znači da je otkazano 16 prvenstava Evrope u košarci, muškoj i ženskoj, dok je svim organizatorima predočeno da mogu da turnir mogu da održe naredne godine, naravno ako to budu želeli, u suprotnom će biti raspisan "konkurs" za domaćinstvo.

Odluka o Eurobasketu za seniore se i dalje čeka, i više će biti poznato u četvrtak, dok je odlučeno da se njihova klupska takmičenja održe u septembru i(li) oktobru.

Odlučeno je da će se FIBA Evropa kup završiti "fajnal forom", dok će "fajnal ejtom" biti odlučeni Evroliga i Evrokup za dame. Svaki od ovih turnira biće organizovan na određenoj lokaciji koje će naknadno biti saopštene.

"FIBA Evropa će se konsultovati sa košarkaškim savezima i ULEBOM da pronađe konsenzus pre nego što ova odluka bude doneta u maju", navode u saopštenju.

Prethodno je FIBA propisala i šta će se desiti sa Ligom šampiona.

Tagovi