Košarka

Mornar Bar hoće ABA titulu: Potpisao još jedan Amerikanac

Autor Mladen Šolak

Barani uveliko formiraju tim i potpisuju dokazane igrače.

Izvor: MN Press

Bez obzira na to da li će sezona biti nastavljena ili ne, Mornar će imati tim za visoke domete.

Nakon što su potpisali nove ugovore sa Ajzejom Vajtsajdom i Džejkobom Pulenom, a uz to doveli krilnog centra Aleksandra Lazića, Barani su produžili saradnju i sa Derekom Nidamom (29 godina, 180 centimetara).

Iskusni američki plejmejker koji ima i crnogorski pasoš produžiće svoj drugi boravak u Mornaru, za koji je prvi put igrao u sezoni 2017/18, osvojio titulu prvaka Crne Gore, a onda se vratio prošle godine.

Đorđije Pavićević, predsednik Mornara, obećao je da će do 10. maja biti formirana ekipa za narednu sezonu.

Lazić je već potpisao, imamo jednog igrača koji je takođe potpisao, ali još ne možemo da saopštimo njegovo ime, dok ne vidimo kako će dalje teći ABA liga. Vajthed je produžio ugovor na još godinu, a najbolji igrač Mornara Pulen, na njegovo traženje, potpisao je čak na dve godine, što pokazuje ozbiljnost i veličinu kluba. Veoma sam srećan, a i svi u klubu, da imamo takvog igrača na duži period u svojim redovima. Isto tako, imamo dogovor i sa Nidamom, pa se očekuje da se u naredna dva dana i taj ugovor realizuje", rekao je on.

Pavićević je otvoreno govorio o daljim planovima.

"Sa Seadom Šehovićem sam već sve dogovorio, samo treba da dođe u Bar i potpiše čim se dozvole međugradska putovanja. Na dve godine imamo Lukovića, Bjelicu, Vranješa, Vujoševića, Pavića, Mugošu… Ostalo je još jedno mesto, pozicija četiri-pet, gde intenzivno tražimo igrača, ali nećemo žuriti. Ako tu nađemo adekvatno pojačanje, uz igrače koje već imamo, mislim da će Mornar iduće sezone biti jedan od glavnih kandidata ne samo za plej-of, nego i za prvo mesto", najavio je Pavićević.