KK Crvena zvezda

''Bilo je smrtnih slučajeva u porodicama igrača''

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Prvi čovek Crvene zvezde govorio je o korona virusu.

Izvor: MN Press

Košarkaška sezona je u prekidu i pitanje je kako će se nastaviti, a reči Nebojše Čovića ne daju nadu u odigravanje novih mečeva. Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana govorio je o tome kako su igrači pogođeni korona virusom.

Predsednik KK Crvena zvezda istakao je za TV Prva da su se u porodicama košarkaša crveno-belih, tokom pandemije korona virusa, dogodili i smrtni slučajevi, uzrokovani virusom.

Košarkaši Crvene zvezde će u ponedeljak nastaviti sa treninzima, a u sklopu priprema za nastavak sezone testirani su na korona virus.

''Krenuli smo sa testiranjima, testirani su svi igrači, treneri, zaposleni u klubu i ostali ljudi koji imaju kontakt. Kasnije će biti testirane i mlađe kategorije u klubu. Prvo je testirana krv, zatim sledi testiranje na COVID-19, a oni koji su negativni nastavljaju sa pripremama'', ističe Nebojša Čović.

Iako je po rečima ministra Udovičića od ponedeljka dozvoljeno treniranje u halama, crveno-beli će za početak raditi na otvorenom.

''Želimo da sačuvamo našu zajednicu, pa su nam treninzi u parkovima i na javnim površinama rizični. Plan je da počnemo na otvorenom, na Malom Kalemegdanu''.

Nebojša Čović je u razgovoru za televiziju otkrio da je korona virus snažno pogodila porodice nekih igrača, kao i da su dvojica košarkaša imali smrtne slučajeve u proodici.

''Kada Evroliga 24. maja donese odluku, znaćemo kako se nastavljaju i ostala takmičenja. Mi se zalažemo za završetak na terenu. Ali, trebalo bi biti realan. Svi imaju veliki broj stranaca, porodice dvojice naših košarkaša imaju velike probleme, a bilo je i smrtnih slučajev. Videćemo kako će biti'', dodao je Čović.

Crvena zvezda se u tekućoj sezoni takmičila u Evroligi, ABA ligi i trebalo je da igra KLS. Dok je sudbina domaće lige skroz neizvesna, u Evroligi je ostalo šest kola do kraja, a u ABA ligi jedna runda i plej-of koji odlučuje o šampionu.