JASNO I GLASNO

Ognjen Dobrić: Nije realno da se igra

Autor Milutin Vujičić

Posle dvomesečne pauze igrači Zvezde su ponovo na okupu.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Košarkaši Crvene zvezde mts vratili su se zajedničkim treninzima ove nedelje, ali u veoma nesvakidašnjim uslovima pošto treniraju "na otvorenom" - na Kalemegdanu!

Juče ih je iznenadila i kiša, a igrači poručuju da je dvomesečna pauza definitivno uticala na njih, što pokazuju i rezultati testiranja. Jedan od prvotimaca crveno-belih Ognjen Dobrić poručuje da je ovo situacija u kojoj do sada nikada nisu bili...

"Mogli smo da radimo samo vežbe za telo, ali pali smo fizički, treba vremena da se vratimo na prethodni nivo. Nismo navikli na toliki odmor", kazao je Ognjen Dobrić posle treninga.

Ističe da mu je najviše falilo trčanje, pošto vežbe za telo nisu bile dovoljne, a da će postepeno probati da nadoknade izgubljeno, naravno uz nadzor kondicionog trenera Aleksandra Lukmana koji je rekao da su igračima potrebna dva-tri meseca.

"Još je početak, tek smo odradili par treninga, hvala Bogu svi su zdravi. Uvodimo se laganim vežbama, krenuli smo od baze, kako vreme odmiče probaćemo da nadograđujemo to", rekao je Dobrić.

Što se tiče nastavka takmičenja koje je u magli, košarkaš iz Knina je jasan.

"Iskreno mislim da nije realno da se igra, sve je ovo novo za nas, igrači su pali fizički i psihički. Nije to kao kad dođeš na pripreme u avgustu, mi smo dva meseca proveli u izolaciji. Skroz je drugačiji period pripremanja i nije realno da se nastavi", rekao je on.

Pogledajte i poslušajte kompletnu izjavu Ognjena Dobrića.